В Житомирській області академія медичних наук запрошує на медико-психологічну реабілітацію учасників АТО та членів їх сімей

В Житомирській області академія медичних наук запрошує на медико-психологічну реабілітацію учасників АТО та членів їх сімей

27.09.17 08:39 0 600
На базі клініки професійних захворювань «Інститут медицини праці Національної Академії медичних наук України» працює Центр медико-психологічної реабілітації постраждалим в зоні АТО.

У центрі проходять реабілітацію пацієнти з різних регіонів України зі станом після гострої реакції на стрес з різноманітними синдромами, посттравматичним стресовим розладом (соціальна дезадаптація, нестійкість психіки, втома, апатія, порушення сну, пам'яті, шлунково-кишкові розлади), станами після закритих черепно-мозкових травм (струс мозку, акубаротравми, мінно-вибухові травми) тощо.

Центр надає високоспеціалізовану медичну допомогу фахівцями вищої та першої категорії, докторами та кандидатами медичних наук за спеціальностями: неврологія, терапія, психотерапія, медична психологія, дерматологія, офтальмологія, отоларингологія, стоматологія, алергологія, пульмонологія, кардіологія. Широко долучається консультативна допомога інших установ системи НАМН.

На базі Клініки запроваджено багаторівневий комплексний підхід до лікування військової психотравми із застосуванням медико-психологічних, психотерапевтичних, медикаментозних і немедикаментозних методів, включаючи різноплановий фізіотерапевтичний комплекс: електропроцедури (електросон, іонофорез, озокерит, УВЧ, Д'арсонваль, магнітолазер, ампліпульс, ІКВ тощо), бальнеотерапія (підводний душ-масаж, хвойно-сольові ванни), кисневий коктейль, інгаляції, ЛФК, масаж, рефлексотерапія, пневмопресінг, ударно-хвильова терапія. Також застосовується сучасне унікальне обладнання за методикою нейро-сенсорної стимуляції для корекції тривожних, депресивних станів, розладів сну, підвищення пластичності роботи головного мозку.

Вже понад рік Центр долучає до роботи з бійцями спеціалістів з каністерапії (лікування за допомогою собак).

Співпраця з громадською організацією дає можливість тим, хто перебуває в Центрі, відвідувати концерти, театри, різноманітні соціальні, спортивні заходи, майстер класи, арттерапії, прослуховувати лекції з профорієнтації, спілкуватися з побратимами, які проходили реабілітацію раніше.

Допомога з психологічної реабілітації в Центрі також надається членам родин учасників АТО (батькам, дружинам) та волонтерам. Для того, щоб потрапити до Центру на реабілітаційний курс, необхідно мати:

* Посвідчення учасника бойових дій та військовий квиток.

* Направлення до Центру: дійсним військовослужбовцям – від керівництва або медичного відділу військового підрозділу; демобілізованим, членам родин, волонтерам – від лікаря за місцем проживання або реєстрації (це може бути будь-який лікар: дільничний терапевт, невропатолог, психіатр тощо).

Адреса: 01033, вул.Саксаганського, 75, м.Київ

Контакти: консультативно-поліклінічне відділення (044) 289-65-30

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях від початку ...
Наступна новина: Тернопіль: прийом проектів ...

КОМЕНТАРІ