М'яка покрівля SHINGLAS: Особливості монтажу

М'яка покрівля SHINGLAS: Особливості монтажу

27.09.17 09:26 0 973

Використовуючи покрівлю SHINGLAS, можна побачити поєднання краси, практичності, безпеки і зручності застосування одночасно. Ця м'яка покрівля розробляється, з урахуванням особливостей клімату нашої країни, і відповідає всім вимогам. До її складу входить крупнозернистий базальтовий гранулят, який захищає черепицю від будь-яких пошкоджень і примх природи. Така покрівля екологічна і безпечна як для господарів, так і для навколишнього середовища. До речі, в Україні купить бітумну черепицю Шинглас можна в інтернет-магазині "Тепла Хата": http://teplaxata.kh.ua/.

Особливості монтажу

Існує кілька аспектів, які дуже важливо врахувати і про які потрібно обов'язково знати при монтажу покрівлі SHINGLAS. Давайте їх розлянемо.

Решетування. Починати монтаж м'якої покрівлі необхідно з суцільної обрешітки:

  1. Основа не повинна згинатися, бути рівною і стійкою;
  2. Для досягнення потрібного ефекту використовуються плити OSB-3, вологостійка фанера, або ж калібрована дошка;
  3. Зазори неприйнятні, тому, при наявності навіть невеликого зазору, необхідне шліфування після того, як на скати буде встановлений настил;
  4. Товщина матеріалу залежить від кроку крокв.

Перед використанням дошки обов'язково повинні бути оброблені антисептиком і антипіреном. Якщо відбувається ремонт покрівлі, то старі дошки краще замінити, а не реставрувати.

Облаштування вентзазора. Порушення мікроклімату мансардного приміщення може відбуватися через відсутність достатньої вентиляції, забезпечити яку можна з огляду на три аспекти:

  1. отвір для повітря;
  2. теплоізоляційний канал;
  3. витяжні отвори.

Карнизи в приміщенні можна підшити ПВХ сайдингом. В даному випадку роль вентзазора виконує софітна планка. У разі ж, якщо карниз буде оформлений вагонкою, між дощечками обов'язково варто залишити невеликі зазори.

Підкладковий килим. Підкладка повинна бути розстелена від низу до верху так, щоб розташування було паралельним карнизу. Поздовжнє накладення повинно становити 15 см, а поперечне - 10 см. Кожен шов необхідно проклеїти мастикою або використовувати клей.

Монтаж планок. Особливості:

  1. Металеві планки карниза монтуються ребром зверху килима;
  2. Кріпляться зигзагоподібно, крок складе 10-15 см, а напуск - від 3 до 5 см. Точно таким же чином кріпляться і фронтонні планки;
  3. Єндовий килим кріпиться зверху за допомогою мастики або клею. Поверх його обов'язково варто закріпити цвяхами з відстанню 20 - 25 см один від одного;
  4. При кріпленні єндового килима цвяхи прибивати необхідно обов'язково по периметру.

М'яка черепиця. Монтаж досить складний і краще вдатися до допомоги професіоналів. Технологія кріплення специфічна. Хаотичне кріплення неприпустиме.

Добірні елементи. Для закриття розжолобків існує 3 варіанти:

  1. переплетення;
  2. підрізка;
  3. спосіб відкритої ендови.

Заключним елементом буде служити снігоутримувач, що забезпечує рівномірне сходження опадів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У п’ятдесяти ...

КОМЕНТАРІ