У Рівненській області обговорено практику проведення працівниками прокуратури комплексних перевірок у місцях несвободи

У Рівненській області обговорено практику проведення працівниками прокуратури комплексних перевірок у місцях несвободи

27.09.17 10:07 0 582
У прокуратурі Рівненської області 22.09.2017 проведено навчально-методичний семінар на тему: «Організація та проведення комплексних перевірок діяльності установ виконання покарань та ізоляторів тимчасового тримання».

В роботі семінару, який відкрив перший заступник прокурора Рівненської області Ігор Ольшанецький, взяли участь працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, прокурори цих прокуратур, які відповідальні за напрям діяльності у сфері нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також молоді фахівці прокуратури.

Метою проведення семінару на зазначену тему стала необхідність надання прокурорам допомоги під час проведення ними комплексних та щомісячних перевірок установ виконання покарань і спецустанов органів поліції, з'ясування дотримання прав ув'язнених чи засуджених, що є першочерговим завданням наглядового прокурора у сприянні правильному застосуванню закону та дотриманню прав і свобод ув'язнених.

Доповідачами висвітлено окремі питання нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру із використанням при здійсненні зазначеної діяльності положень «Стамбульського протоколу», який підготовлено за підтримки Організації Об'єднаних Націй, Європейської комісії, Комітету ООН проти катувань, Міжнародного комітету Червоного Хреста та інших міжнародних організацій. Також проаналізовано національну нормативно-правову базу та міжнародну практику щодо дотримання прав людини в місцях несвободи.

Окремо зосереджено увагу на питаннях проведення комплексних перевірок в діяльності ізоляторів тимчасового тримання органів Національної поліції, інших установ виконання покарань, в тому числі за заявами та повідомленнями про катування та інше жорстоке поводження з людьми.

Семінар відбувся у формі діалогу між учасниками заходу, які обмінялися думками, поділились досвідом, а також обговорили комплекс заходів щодо покращення ефективності роботи на зазначеному напрямі.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Кількість ...
Наступна новина: Чернівці: На всіх ринках ...

КОМЕНТАРІ