У Тернополі триває впровадження «Соціальної карти тернополянина»

У Тернополі триває впровадження «Соціальної карти тернополянина»

27.09.17 12:08 0 557
У Тернополі триває впровадження «Соціальної карти тернополянина», яка дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги.

* Електронний квиток «Соціальна карта тернополянина» розпочне діяти з 1 жовтня та призначена для використання у всіх видах міського пасажирського транспорту (автобус, тролейбус).

* Оформити картку можуть усі, хто прописані у Тернополі, проживають або працюють у місті (детальніша інформація про те, де оформити і які документи необхідно подати є тут http://rada.te.ua/novyny/60816.html):

* Безкоштовно отримують «Соціальну карту тернополянина» пільговики та пенсіонери. Хоча пільгові категорії та пенсіонери їздитимуть паралельно безкоштовно за посвідченнями до Нового року.

* Термін виготовлення карти – від 20 робочих днів.

* Термін дії карти – 5 років.

* Місць для поповнення балансу карт наразі є 19-ть. Їх можна знайти на сайті http://qoo.by/2Hfe

Для проїзду у громадському транспорті діятиме два види квитків: персоніфіковані (з вашою фотографією, з ПІП тощо) і непересоніфіковані (тобто звичайні електронні проїзні квитки).

Персоніфікованих карт буде три види:

* Для пільгового проїзду – усі пільгові категорії (в т.ч. пенсіонери) отримають дані картки безкоштовно.

* Для учнів та студентів – картки можна оформити у навчальних закладах. Триває робота по збору персональних даних та фотографій для виготовлення електронних квитків. Зберігається пільга у розмірі 50%.

* Працюючі тернополяни, люди, які прописані чи проживають у Тернополі картку будуть купувати (собівартість виготовлення 57 грн., якщо оплачувати вартість проїзду на квартал вперед – безкоштовно).

* Вартість неперсоніфікованого проїзного квитка – 20 грн. Його можна буде придбати у спеціалізованих пунктах продажу.

* Персоніфікованим електронним квитком можна буде оплатити лише за власну поїзду. Неперсоніфікований квиток дасть змогу оплатити за проїзд декількох людей.

Електронний квиток (чи персоніфікований чи неперсоніфікований) дає змогу їздити у громадському транспорті міста за діючим тарифом. При розрахунку готівкою вартість проїзду буде вищою. Оформити «Соціальну карту тернополянина» можна у ЦНАПі, в управлінні соцполітики та у 12-ти ЖЕКах. Також замовити карту можна онлайн на сайті https://fayna-karta.te.ua/

Задати додаткові запитання можна на сайті http://qoo.by/2Hfd або за телефоном гарячої телефонної лінії +380352400350, тел. +380500400350

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як це було: концерт ...
Наступна новина: До осінньо-зимового періоду ...

КОМЕНТАРІ