У Дефлімпіаді-2017 жителька Тернопільщини Марія Корнійчук здобула титул чемпіонки світу

У Дефлімпіаді-2017 жителька Тернопільщини Марія Корнійчук здобула титул чемпіонки світу

27.09.17 11:02 0 706
Голова районної державної адміністрації Юрій Ништа привітав випускницю Теребовлянського навчально-реабілітаційного центру Марію Корнійчук з перемогою у XXIII літніх Дефлімпійських іграх, що відбулися з 18 по 30 липня 2017 р. в м. Самсун (Туреччина). Теребовлянка у складі збірної України виборола срібло у змаганнях із дзюдо, а в командних змаганнях із дзюдо — золото. Зустріч з чемпіонкою відбулася у Теребовлянському НРЦ в рамках відзначення Міжнародного дня глухих.

«Щиро вітаю нашу землячку з Могильниці зі здобуттям титулу чемпіонки світу. Ми пишаємося нею та її успіхами і досягненнями», — зазначив Юрій Ништа».

Існує міф, що люди з вадами слуху — замкнуті та уникають спілкування. Але насправді це не так. У них є інші здібності. Мало хто знає, що багато яскравих і талановитих особистостей були глухими.

«Ви маєте ким пишатися, кого наслідувати, — звернувся Юрій Михайлович до учнів навчально-реабілітаційного центру. — Здобуті Марією Корнійчук в боротьбі нагороди, а також медалі інших вихованців центру, які досягли неабияких успіхів у спорті, переконливо свідчить про добрі спортивні традиції Теребовлянського НРЦ та зміцнюють авторитет нашого міста в Україні».

Довідково:

Дефлімпійські ігри (англ. «Deaflympic» від deaf — глухий) іноді Сурдлімпійські ігри (від франц. sourds «глухий») — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують. Перші Дефлімпійські ігри пройшли у 1924 році, в Парижі. Учасниками були делегації Бельгії, Чехословаччини, Франції, Великої Британії, Нідерландів, Польщі, Угорщини, Італії, Латвії й Румунії. Спортсмени перших Ігор брали участь в змаганнях з легкої атлетики, велоспорту, футболу, стрільби й плавання.

У 1992 році було створено спортивну федерацію глухих України. Того ж року її було прийнято до Міжнародного спортивного комітету глухих з правом участі у всіх міжнародних змаганнях, які проводяться під його егідою. Вперше на міжнародній арені національна збірна дебютувала на 17-х Всесвітніх іграх глухих у 1993 році, які відбулися у Софії, де завоювала 8 нагород (2 золоті, 4 срібні та 2 бронзові).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернігів: Бюджет участі: ...

КОМЕНТАРІ