До осінньо-зимового періоду підготовлено майже всі будинки комунальної власності у Чернівцях

До осінньо-зимового періоду підготовлено майже всі будинки комунальної власності у Чернівцях

27.09.17 12:14 0 580
Триває робота з підготовки міського господарства до експлуатації в умовах осінньо-зимового періоду. Більшість заходів виконано, решта знаходяться в стадії завершення.

Підприємствами, що здійснюють утримання та обслуговування житлового фонду комунальної власності міста, до експлуатації в осінньо-зимовий період комплексно підготовлено 1795 будинків комунальної власності(99%).

Відремонтовано 215 покрівель (100 %), систем холодного водопостачання в 136 (100%), систем водовідведення в 122 будинках (96%), внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення в 105 будинках (100%), 126 електрощитових (97%), 6 опалювальних печей (85%) при плані 7. Відремонтовано 138 оголовків димовентканалів (72%) при плані 192 в 63 житлових будинках комунальної власності. Заготовлено 340,5 куб.м піщано-соляної суміші, що складає 67% від плану. Роботи продовжуються.

ЖБК, ЖБТ, ТКЗ ОСББ, ОТСББ та підприємствами інших форм власності розроблені власні заходи з підготовки до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2017-2018 року.

Для забезпечення безперебійної роботи системи водопостачання в зимовий період комунальним підприємством «Чернівціводоканал» замінено 1,7 км. (61%) аварійних стальних водопровідних мереж на поліетиленові та полівінілхлоридні труби (при плані 2,8 км). Одночасно виконано заміну та прокладання 380п.м (82%) каналізаційних мереж (при плані 465), проведено заміну та капітальний ремонт пожежних гідрантів на водопровідних мережах 88 шт. (84%) при плані 105 шт.

Для забезпечення безперебійної роботи системи центрального теплопостачання в зимовий період міським комунальним підприємством «Чернівцітеплокомуненерго» замінено 0,806 км (39,5 %) аварійних теплових мереж (при плані 2,04 км). Одночасно виконані роботи з підготовки:

– 78 котелень (91,8 %) при плані 85:

– 82,0 км (88,8%) теплових мереж (у двотрубному обчисленні) при плані 92,3 км;

– 13 центральних теплових пунктів (100%).

Чернівецьким міським комунальним підрядним шляхово-експлуатаційним підприємством проведено профілактичний ремонт 25 одиниць дорожньої техніки (75,8 %) від запланованих 33 шт.

Виконано ремонт доріг площею 34,3 тис.кв.м (67,2 %) при плані 51,0 тис. кв. м. та заготовлено 7,98 тис. т (110,8%) посипкового матеріалу при плані 7,2 тис. т. Роботи продовжуються.

Триває підготовка до зими електротранспорту. Силами комунального підприємства «Чернівецьке тролейбусне управління» проведено капітальний та середній ремонт 4 одиниць рухомого складу, що становить 100 % від запланованої кількості та поточний ремонт 1,9 км контактно-кабельної мережі (50%) при плані 4 км. Програмою розвитку електротранспорту передбачені кошти на придбання нових та бувших у використанні тролейбусів. При цьому, до кінця поточного року планується закупити 6 нових та 20 бувших у використанні тролейбусів.

У закладах освіти, охорони здоров'я, культури, фізичної культури і спорту міста на виконання заходів з підготовки до зими перевірені та відремонтовані системи опалення, приміщення та дахи.

Підприємствам, які утримують житловий фонд комунальної власності, ОСББ, ЖБК, ЖБТ та МКП «Чернівцітеплокомуненерго» завершення проведення гідравлічних випробувань систем центрального опалення міським комунальним підприємством «Чернівцітеплокомуненерго» та балансоутримувачами будинків з оформленням актів готовності будинків до прийому теплоносія.

Буде обстежено стан димовентиляційних каналів у житлових будинках та приведення їх відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, з оформленням відповідних актів. Особливу увагу буде приділено питанням енергозбереженню, погашенню ОСББ, ЖБК, ЖБТ заборгованості за спожиту теплову енергію, холодну воду та водовідведення. Виконавчі органи міської ради мають забезпечити належну роботу підпорядкованих установ в умовах проходження опалювального сезону 2017-2018 року.

КП «Чернівціводоканал» і надалі проводитиме роботу з ремонту аварійних водопровідних і каналізаційних мереж, засувок водопровідних мереж (поточний та капітальний ремонт). Буде продовжено роботи з покриття проїжджих частин доріг і тротуарів після виконання ремонтних робіт. До 1 листопада підготують до експлуатації в зимовий період землерийну та іншу спеціальну техніку.

МКП «Чернівцітеплокомуненерго» до початку опалювального сезону 2017-2018 року буде вживати заходи щодо укладення угод на постачання природного газу, спільно з КП «Чернівціводоканал» завершить перевірку магістральних мереж, які прокладені в лотках, на предмет відсутності в них води.

Підприємства будуть здійснювати оплату енергоносіїв відповідно до встановленого графіка.

МіськШЕП завершить заготівлю солі та піску для утримання вулично-шляхової мережі в зимовий період відповідно до укладених угод. Департаменту ЖКГ доручено спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради подати пропозиції щодо створення на підприємствах і в організаціях міста аварійних бригад з ліквідації снігових заметів та аварійних ситуацій.

Підприємства, які утримують житлові будинки, МКП «Чернівці-теплокомуненерго», КП «Чернівціводоканал» повинні посилити роботу зі споживачами комунальних послуг всіх категорій, включаючи населення, щодо погашення ними заборгованості та своєчасної сплати поточних платежів.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: Чернігів готується до зими. ...

КОМЕНТАРІ