Чернігів готується до зими. Прибирання міських територій взимку

Чернігів готується до зими. Прибирання міських територій взимку

27.09.17 16:57 0 616
Відповідно до укладеного з управлінням ЖКГ договору, Чернігівським національним технологічним університетом на даний час здійснюється розробка схеми прибирання вулично-дорожньої мережі міста, в результаті якої будуть одержані:

- картограми:

· черговості зимового прибирання;

· дозволених місць накопичення снігових валів та куп;

· графіки для вивезення снігу;

- маршрутні схеми та графіки:

· зимового чищення вулично-дорожньої мережі від снігу відповідно до інтенсивності снігопаду або кількості снігу, що випав;

· боротьби з ожеледдю та черговістю прибирання.

Загальна площа прибирання міських територій в зимовий період складає 2 073 тис м2, та охоплює 119 вулиць міста.

Порядок чищення доріг визначається їх важливістю у дорожній інфраструктурі міста, та поділяється на 3 черги:

- до 1 черги чищення відносяться пр. Миру, вул. Рокосовського, вул. Шевченка, вул. Козацька, вул. Полуботка, вул. Преображенська, вул. Пушкіна, вул. Івана Мазепи та інші вулиці з інтенсивністю руху автомобільного навантаження понад 10 000 авто/добу, міського громадського транспорту з інтенсивністю понад 300 од./добу або забезпечують під'їзд до лікарень або інших закладів охорони здоров'я. Довжина вулиць 1 черги чищення ‒ 65 км загальною площею 760 тис м2;

- до 2 черги чищення відносяться вул. Мстиславська, вул. П'ятницька, вул. Гонча, вул. Котляревського, вул. Музейна та інші вулиці з інтенсивністю руху автомобільного навантаження понад 4 000 авто/добу, громадського транспорту з інтенсивністю до 300 транспортних засобів на добу, забезпечують об'їзні маршрути основних магістралей міста. Довжина вулиць 2 черги ‒ 62 км загальною площею 570 тис м2;

- до 3 черги чищення відносяться вулиці приватного сектору, міждворові проїзди; вул. Курська, вул. Соснова, вул. Забарівська, вул. Черкаська та ін. Довжина вулиць 3 черги ‒ 54 км загальною площею 370 тис м2.

Для зимового очищення вулично-дорожньої мережі міста планується залучення спеціалізованої снігоприбиральної техніки КП «АТП 2528» у кількості 57 од., з них:

· для зсуву снігу та розкидування піщано-сольової суміші – 35 од;

· для навантаження та вивезення снігу – 22 од.

Для ефективного застосування снігоприбиральної техніки планується формування бригад, склад та кількість яких визначається шириною смуги прибирання та обсягом задач. Бригада складатиметься з 3-4 машин.

В перспективі планується впровадження автоматизованої диспетчерської системи контролю та управління механізованим прибиранням міста Чернігова.

Впровадження розроблених заходів дасть можливість здійснювати прибирання міста в максимально стислий проміжок часу та з ефективним використанням наявних ресурсів.

За інформацією управління житлово-комунального господарства міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ