Відмінність LED ламп від енергозберігаючих

Відмінність LED ламп від енергозберігаючих

27.09.17 15:14 0 1113

У наш час велику популярність набирають світлодіодні лампи, залишаючи позаду себе галогенні і люмінесцентні. Це і не дивно, адже LED лампа дійсно має ряд переваг перед своїми «суперниками». З основних її достоїнств можна виділити:

  • Економія електричної енергії, яка становить приблизно 90 %;
  • «Довгожительство». Однією LED лампи Вам вистачить на цілих 9 років;
  • Невелика потужність. У світлодіодних ламп вона дорівнює всього-на-всього 3-4 Вт, в той час як потужність звичайних ламп досягає 20-50 Вт.

Таким чином, можна зробити цілком виправданий висновок, що LED лампа сповна відпрацьовує відносно високу вартість і вже через 3 роки окупиться. Якщо Ви звикли користуватися високоякісною продукцією і Вам необхідно підтримувати сучасний дизайн квартири, будинку або офісу, тоді вибирайте LED лампи.

Основні відмінності світлодіодних ламп від галогенних ламп

Як відомо, галогенні лампи перетворюють струм в світло шляхом нагрівання нитки розжарювання. Що ж стосується LED ламп, то тут світлодіоди працюють «напряму». Від LED ламп тепло практично не випромінюється, а один світлодіод здатний пропрацювати в безперервному режимі цілих 10 років!

Крім того, LED лампи випромінюють світло у вузькому діапазоні спектра. Ви можете вибрати для себе найбільш підходящий температурний відтінок (від теплого до холодного). Ці самі відтінки досягаються зміною хімічного складу напівпровідника.

LED лампи для різних цілей

Вам потрібна лампа, яка буде світити в певному напрямку? А може потрібна така, яка буде розсіювати світло по всій кімнаті? Сьогодні і той і інший варіант Ви з легкістю можете придбати. Крім цього, є можливість замовити лампу певного дизайну. Ну а завдяки широкому діапазону потужностей і характеристик різних моделей - ви можете, знайти саме ту лампу, яка буде найбільш підходящою саме Вам.

Експлуатація та утилізація LED ламп

При виробництві світлодіодних ламп не використовуються шкідливі речовини на зразок ртуті і свинцю, тому ніякої особливої  утилізації проводити не потрібно.

Що ж стосується експлуатації, то LED лампи є досить-таки зносостійкими. Для них не страшні ні холод, ні спека. Термін їх роботи не зможуть скоротити ні люті морози, ні спеки. Крім цього, LED лампи виготовлені з досить міцних матеріалів, які з легкістю перенесуть незначні силові дії. З огляду на, що для таких ламп потрібно набагато менше електроенергії, їх можна вважати більш безпечними. Подумайте самі, навіщо користуватися старими лампами розжарювання, якщо є можливість придбати новіші і якісніші світлодіодні, які на додачу ще й будуть економити Ваші гроші.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ