Ігровий комп'ютер - яким він повинен бути?

Ігровий комп'ютер - яким він повинен бути?

28.09.17 17:55 0 1748

Багато фанатыв комп'ютерних ігор задаються питанням: "Яким повинен бути комп'ютер сучасного геймера?". Звичайно ж однозначної відповіді на нього дати не вийде, але все ж ми спробуємо внести хоч трохи ясності і допоможе нам в цьому співробітник сервісного центру IMPULSE, який безпосередньо займається збіркою ігрових комп'ютерів.

Вибираємо ігровий ПК

Отже, що ж в першу чергу необхідно враховувати при покупці копьютера націленого на сучасні ігри? Спершу визначимося на якому процесорі будемо будувати ігрову систему. Вибір за великим рахунком не так вже й складний, на ринку домінують два бренди: AMD та Intel, на них і зупинимося.

Процесор

  • Intel. Скажімо так, обидва варіанти заслуговують на повагу, але... Топові процесори від Intel все ж потужніші, що звичайно є плюсом, але і коштують вони набагато дорожче, а значить не кожен зможе собі їх дозволити (це запишемо як мінус), і на деякий час не згадуватимемо топові рішення. Але так як ми вибираємо все ж комп'ютер для ігор, то і в найдешевший сегмент заглядати не будемо, щоб не сидіти потім граючи в морський бій або пасьянси, склавши зі своїх «грандіозних задумів» велику друкарську машинку. Із сучасних процесорів від Intel в Середньому ціновому діапазоні нам підійде будь-який, заточений під сокет LGA 1155 (це: Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7), при чому бажано купувати процесор з частотою від 3 GHz. Материнську плату під них треба вибирати тільки ревізії (B3). Можна звичайно підібрати і більш дешеві варіанти, на більш ранніх сокетах, але в статті ми пропонуємо варіанти вибору комп'ютерам з упором на слові «сучасний», який буде актуальний в іграх ще як мінімум декілька років;
  • AMD. Процесори від AMD підійдуть будь-які з: AMD Athlon TM II, AMD Phenom TM, AMD Phenom TM II, останні 2 краще, тому що більш сучасні (також бажано від 3 GHz).

Материнська плата

Її вибираємо під свої потреби, тобто чи потрібен вам вбудований Wi-Fi, кілька інтернет портів, різні датчики, контролери, слоти для підключення додаткового обладнання, прибамбаси для розгону і т. д. Тут вже дивимося по гаманцю і своїм запитам. Але важливим є й той аспект, щоб графіку можна було підключити дискретну, тобто щоб була можливість підключення окремої (або навіть двох... за бажанням) відеокарти, а не користуватися вбудованою, яка, хоч як би її не піарили розробники, все одно не дасть бажаного графічного відображення.

Модулі пам'яті

Зараз можна придбати за нормальною ціною, практично будь-які, тому не будемо гнатися за брендами, а просто візьмемо дві доступні планки DDR3 по 2 гігабайти, разом вийде чотири, чого з головою вистачить для вимог будь-якої сучасної гри.

Відеокарта

Карту від Nvidia вибирати бажано не нижче GT, GTS або GTX 4-ої серії. Оптимально це GTX 460 і вище (GTX 580 або GTX 590), а від Radeon - не нижче HD5750, 1 GB; а краще вже з 6-ої серії (наприклад, HD 6970 або HD 6990).

БЖ

Також досить важливу роль відіграє блок живлення, тому для побудови ігрових систем купувати БЖ нижче 500 Вт вже нерозумно, якщо брати з запасом на майбутнє, то оптимальним буде БЖ на 600 - 750 Вт. Чим потужніше заліз і чим більше підключено жорстких дисків і відеокарт, тим потужнішим має бути блок живлення.

HDD (жорсткий диск)

Даний компонент вибираємо виходячи зі свого бюджету: гра запуститься на будь-якому диску, але на останніх твердотільних дисках швидкодія системи все ж краща, що помітно навіть неозброєним оком.

Висновки

Підвівши підсумки, можна зробити висновок, що все залежить від запитів, фантазії, і найголовніше від бюджету. Мінімальна ціна прийнятного ігрового комп'ютера становить $ 600 - 800, середня - $ 1000, а ось елітний ігровий ПК має дуже розмиті поняття цінових обмежень.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Виды и рекомендации по ...
Наступна новина: Натяжна стеля: Бути чи ні?

КОМЕНТАРІ