Натяжна стеля: Бути чи ні?

Натяжна стеля: Бути чи ні?

28.09.17 23:51 0 975

Для когось натяжна стеля - це нове дивовижне явище, а для когось - категоричне заперечення. Хто ж з них правий? Пропонуємо Вам особисто оцінити переваги і недоліки та прийняти правильне рішення особисто для вас. І розповість нам про них співробітник компанії "Потолочник", яка займається установкой підвісних стель в Одесі (детальніше дивість на сайті).

Основні переваги натяжних стель:

  • Тканина має антистатичні властивості, що запобігає скупченню пилу, диму, гару і конденсату на поверхні;
  • Деякі спеціальні покриття володіють бактерицидними властивостями за рахунок спеціальних добавок і можуть встановлюватися навіть в медичних установах з підвищеними вимогами до гігієни;
  • Не боїться води і пари, його можна встановити навіть в душовій, басейні або кухні. Він може виконувати захист від вологості і бризок;
  • Легко миється і зберігає після чистки первинний зовнішній вигляд;
  • Матеріал має гарантію не менше 15 років і набагато більший термін служби;
  • Готова стеля має красивий, акуратний зовнішній вигляд, завдяки широкій різноманітності матеріалів і кольорыв вписується в будь-який інтер'єр;
  • Завжди ідеально гладка поверхня;
  • Має гігієнічні і пожежобезпечні сертифікати, як і будь-який інший оздоблювальний матеріал. Це слабо і помірно горючий матеріал і в ньому не заводяться паразити і цвіль навіть у сирих умовах. Тому він може встановлюватися навіть в дитячих і медичних установах;
  • На натяжну стелю не впливає усадка і природний сезонний розгул стін, стелі та підлоги в нових або занадто старих будинках.

Обмеження і недоліки натяжних стель

Також варто згадати про недоліки, або, скоріше, особливості застосування, які цілком прийнятні в більшості ситуацій.

Плівки хоч і мають велику міцність на розрив, всі вони бояться порізів. Тканинні стелі Clipso і Descor, мають міцну поліестеровую основу, просочену поліуретаном. Вони захищають місце порізу стелі від розповзання, та й проткнути їх не так просто. Проколи для натяжних стель не так страшні, хоча і не дуже приємні. У разі надзвичайної ситуації ви завжди зможете запросити кваліфікованих фахівців на огляд і надання допомоги.

При експлуатації ПВХ плівки на морозі матеріал стає крихкими, трохи деформуються і легко пошкоджується при температурах нижче нуля. А нижче - 40 0 С руйнуються. Тканинне покриття Clipso і Descor зберігають еластичність, міцність та інші властивості до 40 0 С.

ПВХ плівка не «дихає», як, власне, ламінат, лінолеум, глазурована плитка, багато шпалери, лаковане дерево і маса інших матеріалів. Як бачите, в цьому плані стеля нічим не виділяється із загальної маси. Поки ніхто не перестав проектувати в будинках вентиляційні шахти, через які і повинен відбуватися повітрообмін. Тканина Clipso і Descor мають властивості мікро-вентиляції пропускаючи до 50мг / м2 вологи в годину, і, здається, позбавлена всіх недоліків, що стали традиційними в натяжних стелях з ПВХ. Однак не думайте, що приміщення може не провітрюватися. Норми витрати повітря для однокімнатної квартири близько 150 м3 в годину! І навіть «дерево» не дасть ідеального клімату без належної вентиляції.

Ціна сучасного технологічного тканинного матеріалу далеко не маленька. У тому числі можуть бути встановлені додатково звукоізолюючі і утеплювальні панелі, рівні, зоряне небо, діодне підсвічування, а також застосована спеціальна акустична тканина + встановлені світильники - все це здорожує вартість робіт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ