Чернівецьку музичну школу відремонтовано з максимальним збереженням архітектурних елементів

Чернівецьку музичну школу відремонтовано з максимальним збереженням архітектурних елементів

29.09.17 10:18 0 555
Завершується ремонт фасаду музичної школи №1 на вулиці Т. Шевченка, 22, яка знаходиться в межах ХІІ зони регулювання забудови Центрального історичного ареалу Чернівців із спеціальним використання цієї території.

У ході обстеження об'єкту за багаторічними нашаруваннями тиньку, шпаклівки та фарби, було виявлено первісний рельєф та декоративне оздоблення фасаду. Фахівцями проведено фотофіксацію деталей і фрагментів збереженого декору, а також надано рекомендації щодо подальшого проведення ремонтних робіт зі збереженням та відновленням цих елементів. Обстеження проводили працівники охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради спільно з представниками управління містобудування та архітектури департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради та працівниками ТОВ ПБФ «Схід». За результатами досліджень, підряднику внесено зміни в технічне завдання і відповідно надані рекомендації по здійсненню ремонту. Підрядник відповідно до оновленого паспорту фасаду відтворив ті елементи, які історично були на цій будівлі, в т.ч. вставки під цеглу, оформлення вікон та інше. Ремонт виконано якісно із максимальним збереженням існуючих архітектурних елементів, отже говорити про втрату історичного обличчя міста, як пишуть деякі засоби масової інформації, в даному випадку не доводиться. Чернівчани схвально відгукуються про зроблені роботи та збереження історичної спадщини.

Загальна вартість робіт складає 147 940 гривень. Закупівлю здійснено через cистему Prozorro.

Довідково

Пріоритетним напрямом діяльності в межах Центрального історичного ареалу є збереження пам'яток та об'єктів культурної спадщини, а також традиційного характеру середовища, містоформуючої ролі архітектурної спадщини. Згідно з історико-архітектурним опорним планом м.Чернівців (оцінка забудови) будівля музичної школи – об'єкт цінної забудови. Державними будівельними нормами України Б.2.2-3-2008 «Планування та забудова міст і функціональних територій. Склад, зміст, порядок розроблення, погодження та затвердження історико-архітектурних опорних планів, спеціальної науково-проектної документації для визначення історичних ареалів населених місць України» (додаток Б – обов'язковий) дано визначення поняття значні історичні будівлі (цінна забудова) – будинки і споруди, що мають чималу художню та історичну цінність і є характерними для даного історичного населеного місця. Вони належать до характерних зразків своєї епохи і поряд з пам'ятками архітектури відіграють визначальну роль у традиційному міському середовищі.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть мешканця ...
Наступна новина: Степан Барна подякував ...

КОМЕНТАРІ