Квест «СХІД-ЗАХІД. Наркотики? Не моя тема!» вперше проведуть у Чернівцях

Квест «СХІД-ЗАХІД. Наркотики? Не моя тема!» вперше проведуть у Чернівцях

29.09.17 15:10 0 1053
Перший міжрегіональний квест «СХІД-ЗАХІД. Наркотики? Не моя тема!» відбудеться 29 вересня у Чернівцях з 14:00 до 17:00.

Квест проводиться за ініціативи та підтримки Чернівецького благодійного фонду «Нова сім'я», Координаційної рада з питань наркополітики і протидії наркоманії та її наслідків на території м. Чернівців при виконавчому комітеті Чернівецької міської ради, Управління патрульної поліції м. Чернівці, Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, Служби у справах дітей, Відділу у справах сім'ї та молоді, Обласного центру з профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД, які дотичні до вирішення проблем з безпекою молоді на вулицях міста, медичних установ та представників громадськості м. Чернівці.

Під час відкриття квесту, відбудеться прес-брифінг «Безпека та здоров'я молоді в м. Чернівці», який розпочнеться об 13:30 на території Управління Патрульної поліції м. Чернівці.

О 14:00 на території Управління Патрульної поліції м. Чернівці, стартує, перший в Україні міжрегіональний квест «СХІД-ЗАХІД. Наркотики? Не моя тема!». Патрульні інспектори та молодь міст Чернівці та Харків, об'єднані в 10-ть мобільних команд, впродовж трьох годин, одночасно, будуть вирішувати завдання, які, за своїм змістом, відповідають прикладам складних життєвих ситуацій, у яких найчастіше опиняються молоді люди, та спільними зусиллями, покроково відтворюють алгоритм дій надання профільної допомоги молоді, яка її потребує.

Фінішують учасники КВЕСТу об 17:00 на території Управління Патрульної поліції м. Чернівці. Квест одночасно проходить у Харкові та Чернівцях за підтримки МБФ «СНІД Фонд Схід-Захід» (AIDS Foundation East-West – AFEW-Україна) у рамках проекту «Права і здоров'я уразливих груп населення: заповнюючи прогалини», що фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Нідерландів. Після завершення заходу естафету на проведення квесту буде передано містам Полтава та Кропивницький, де також реалізовується даний проект.

Довідково

За даними обласної комунальної установи «Обласний наркологічний диспансер», станом на 01.01.2017 року під диспансерним наглядом перебуває 5995 жителів міста, з них 2317 віком 18-35 років. В тому числі 610 осіб – особи з розладами психіки через вживання наркотичних речовин внутрішньовенно. Прослідковується й динаміка зростання кількості позитивних експрес-тестів на вміст наркотиків у водіїв авто транспортними засобами – 840 випадків – 2014 рік,1120 – 2015 рік, 2590 – 2016 рік. Згідно з інформацією Управління патрульної поліції, в місті Чернівцях було складено 1290 протоколів на водіїв, що керували в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння. За даними обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом під медичним наглядом перебуває 1625 ВІЛ інфікованих осіб, з них 358 дітей народжених від ВІЛ-інфікованих жінок, кількість хворих на СНІД становить 471, за минулий 2016 рік кількість смертей внаслідок СНІДу – 194.

На обліку міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді знаходиться 82 сім'ї, що перебувають у складних життєвих обставинах в т. ч. у зв'язку з вживанням психотропних та наркотичних речовин.

За 2016-2017 роки кількість осіб, охоплених послугами з профілактики наркоманії та її наслідків громадським фондом «Нова сім'я» – 4700 осіб віком від 16 до 52 років, тільки за 2016 рік з наркообігу вилучено та утилізовано 129 тис.

За послугами з реабілітації та ресоціалізації звернулося 198 осіб віком від 12 до 25 років. З них 12 осіб перебувають на обліку превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Чернівецькій області. За останні три роки (2014-2017р.).

Тож, важливим фактором результативної діяльності є узгоджений механізм взаємодії всіх суб'єктів наркополітики в організації та проведені програмних заходів з дотриманням критеріїв ефективності просвітньої роботи з молоддю, та забезпеченням захисту їх прав на отримання якісної та своєчасної допомоги в м. Чернівці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На специализированной ...

КОМЕНТАРІ