Чернівці: Причини травматизму на виробництві обговорювали фахівці

Чернівці: Причини травматизму на виробництві обговорювали фахівці

29.09.17 14:16 0 737
Про збереження здоров'я та життя людей під час трудової діяльності, а також про головні причини настання нещасних випадків йшлося на черговому засіданні комісії міської ради з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника директора, начальника управління з питань праці департаменту праці та соціального захисту міської ради населення Ірини Гресь.

У ньому взяв участь начальник управління Держпраці в Чернівецькій області Іван Луцак.

У 2016 році на підприємствах, в установах та організаціях міста зареєстровано 18 випадків травматизму виробничого характеру, з них 5 випадків – зі смертельним наслідком, в тому числі груповий на ПАТ «Чернівецький цегельний завод №3». Трагедія сталася через недостатній контроль за дотриманням працівниками вимог інструкцій з охорони праці, порушення вимог безпеки під час виконання ремонту обладнання; випадкового обриву електропроводки кінцевого вимикача, що призвело до загибелі двох працівників.

По 2 нещасних випадки з тяжкими наслідками мали місце на ТОВ «Розма» та ТОВ «Балакком», що спричинили каліцтво 4-х працівників.

За результатами проведених спеціальних розслідувань встановлено, що причиною їх настання є послаблення трудової та технологічної дисципліни, нехтування елементарними правилами техніки безпеки – тобто, людський фактор.

Керівники вказаних підприємств брали участь у засіданні та проінформували присутніх про виконання заходів щодо усунення причин нещасних випадків.

Іван Луцак дав негативну оцінку роботи керівників даних підприємств та зобов'язав їх у найкоротші терміни покращити умови праці працівників, посилити контроль із застосуванням вагомих заходів впливу за порушення техніки безпеки, послаблення трудової дисципліни та працювати на упередження з метою недопущення травмування працівників у майбутньому.

Під час засідання прийнято низку рішень, спрямованих на зниження рівня виробничого травматизму.

Як повідомили в Департаменті праці та соціального захисту населення міської ради, станом на 01.07.2017р. на підприємствах, в установах та організаціях міста зареєстровано 6 нещасних випадків травматизму виробничого характеру. В порівнянні з аналогічним періодом 2016р. (11 випадків) загальний рівень травматизму зменшився на 49 %.

Згідно зі ст.13 Закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов'язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Royal Powder": Стиральные ...
Наступна новина: Закон України “Про ...

КОМЕНТАРІ