Степан Барна: Стратегія відновлення місцевих пожежних частин в області продовжується

Степан Барна: Стратегія відновлення місцевих пожежних частин в області продовжується

01.10.17 10:12 0 560
Дуже приємно, що кроки, які ми спільно робимо в напрямку відродження традицій українського народу, традицій пожежогасіння, коли в кожному селі були добровольчі загони рятувальників та пожежників, які стояли на варті безпеки та спокою людей, вдається реалізовувати. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час відкриття уже третьої в області місцевої пожежної частини у Коцюбинській ОТГ Гусятинського району.

Він нагадав, що відповідно до домовленостей обласної адміністрації з Державною службою надзвичайних ситуацій та угоди, яку підписали в березні цього року, передбачається створення мережі добровольчих загонів рятувальників на території області.

«Ми почали стратегію відновлення місцевих пожежних частин. Це означає, що Тернопільщина вже цього року отримала 4 сучасних пожежних автомобілі, а відповідно вивільнені машини ми передаємо в села та райони краю. Цього року ми вже відкрили дві пожежні частини – в Байковецькій громаді Тернопільського району та Озерянській громаді Борщівського району. вимога часу не просто організуватися, не просто взяти на себе відповідальність, а ви молодці, бо сформували свою Коцюбинську громаду. І тепер ви самі можете господарювати, приймати рішення і думати над тим, як рухатися далі», – зауважив Степан Барна.

Водночас, він акцентував, що такі кроки в умовах децентралізації, коли повноваження передаються на місця, є особливо важливими. Те, що громада тепер має свою пожежну станцію та пожежну команду, яка обслуговуватиме три села, – Коцюбинці, Жабинці і Чагарі, дозволить оперативно реагувати на виклики та небезпечні події.

« ми також поставили за мету відкривати в області мережу місцевих поліцейських станцій. Те ж саме завдання – послуга безпеки має бути максимально наближена до людини і це є елементом стратегії децентралізації. Такі місцеві пожежні частини і поліцейські станції дадуть можливість створити умови для розвитку господарства, бізнесу і залучення інвестицій», – зауважив очільник області.

Нагадаємо, з метою наближення до громадян надання послуги з гасіння пожеж, рятування людей та допомоги у надзвичайних ситуаціях, беручи до уваги позитивний Європейський досвід, у 2016 році відкрито дві добровільних пожежних команди, одну місцеву пожежну команду та одну реформовану МПК. Також, за рахунок скорочення штатної чисельності обласного управління ДСНС, за фінансової підтримки Микулинецької ОТГ, відновлено державний пожежно-рятувальний підрозділ у с. Микулинці Теребовлянського району.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Біля школи №3 ...
Наступна новина: Чернівці: До Дня захисника ...

КОМЕНТАРІ