У Тернопільській ОДА визначили пропозиції внесення поправок до держбюджету

У Тернопільській ОДА визначили пропозиції внесення поправок до держбюджету

01.10.17 11:01 0 596
Пропозиції стосовно внесення поправок, до окремих показників проекту державного бюджету на 2018 рік, обговорили народні депутати з керівниками структурних підрозділів Тернопільської ОДА, під час наради під головуванням очільника області Степана Барни. Головна мета запропонованого внесення можливих змін — фінансова підтримка реалізації в області окремих проектів у різних сферах життєдіяльності.

Зокрема, в рамках концептуальної програми боротьби з онкологією, розроблений проект на встановлення в обласному онкодиспансері лінійного прискорювача (медичного пристрою для променевої терапії).

« жителі нашого краю, щоб пройти променеву терапію, повинні їхати до Рівного. Відтак за рахунок впровадження цього проекту, Тернопільщина зможе перейняти на себе функцію регіонального лікувального центру Західної України», — зазначив Степан Барна.

Крім цього, у медичній сфері області розроблені проекти, спрямовані на підтримку сімейної медицини, реформування первинного рівня медицини та створення госпітальних округів.

Що стосується соціальної сфери, проект утеплення приміщення геріатричного пансіонату в селі Петрики Тернопільського району, запропонував начальник департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.

В необхідності створення у місті Тернополі потужного ЦНАПу, що надаватиме близько 450 адміністративних послуг, переконує начальник департаменту економічного розвитку і торгівлі ТОДА Галина Воляник.

В свою чергу, начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Віктор Кузик просить підтримати проект великого спортивного комплексу на базі Тернопільського національного економічного університету.

Внести зміни до бюджету пропонує народний депутат Микола Люшняк, адже, необхідно передбачити кошти для будівництва школи у селі Космирин Бучацького району. Також, за його словами, за рахунок фінансів з держбюджету планується реставрація пам'ятки архітектури — Бучацької ратуші. Крім цього, на часі й проекти у сфері інфраструктури — будівництво об'їзних доріг, зокрема.

«Важливо розробити спільну стратегію напрацьованих пропозицій щодо реалізації проектів за рахунок коштів з державного бюджету. Також розглядається впровадження проектів на умовах співфінансування», — підсумував голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З професійним святом ...
Наступна новина: Судитимуть завідувача ...

КОМЕНТАРІ