Чернівці: Що очікує роботодавців з «торгівельними нелегалами»

Чернівці: Що очікує роботодавців з «торгівельними нелегалами»

03.10.17 09:20 0 570
Департамент праці та соціального захисту населення міської ради в рамках превентивних заходів провів черговий семінар на тему «Про зміни в трудовому законодавстві, відповідальність за його недотримання» для суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі.

Було залучено представників Управління Держпраці в Чернівецькій області, ГУ Пенсійного фонду України та Чернівецької ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області.

Торгівельна галузь є однією з найбільш проблемних сфер на сучасному етапі соціально-економічного розвитку країни у створенні належних умов оплати та охорони праці. Питання нелегальної зайнятості та «тіньової» заробітної плати неодноразово порушувалося під час перевірок підприємств різних форм власності контролюючими органами, про що зазначила представник Управління Держпраці у Чернівецькій області Валентина Панчишина. Штрафні санкції, передбачені та визначені ст.265 КЗпП України за порушення законодавства, розмір яких досягає 320000 грн., змушують роботодавців забезпечувати офіційне працевлаштування працівників з гідними умовами праці та рівнем зарплати.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 №295 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», передбачено проведення інспекційних відвідувань представниками органів місцевого самоврядування, на яких покладено розгляд питань дотримання законодавства про працю; затверджено алгоритм контролю, про що зазначила заступник директора департаменту, начальник управління з питань праці Ірина Гресь.

На семінарі присутнім було наголошено, що нехтування мінімальними гарантіями в оплаті праці, зокрема, проведенням індексації заробітної плати, роботодавцю коштуватиме значних витратних сум – від розміру мінімальної заробітної плати, яка на становить 3200 грн., до 100-кратного її розміру.

У роботі семінару взяли участь представники ГУ Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Майя Філіпець, Микола Паламарюк та Чернівецької ОДПІ ГУ ДФС у Чернівецькій області Надія Клевчук, які надали роз'яснення учасникам заходу щодо правильності заповнення та подачі звітів, особливостей сплати страхових внесків та зарахування періодів роботи до страхового стажу при виході на пенсію.

Під час семінару його учасники отримали вичерпні відповіді на задані питання.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ