Тернопільщина готова до опалювального періоду практично на 100%

Тернопільщина готова до опалювального періоду практично на 100%

04.10.17 14:36 0 545
Голови ОДА відповідають за контроль і моніторинг технічної готовності всіх об'єктів до опалювального сезону. В свою чергу – муніципалітети, маючи всі можливості, – фінансові і технічні, відповідальні за вчасне підключення соціальних і житлових об'єктів до тепла. На цьому під час селекторної наради з регіонами щодо підготовки до опалювального періоду наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Він зауважив, що голови обласних адміністрацій, а також місцеве самоврядування повинні постійно контролювати ситуацію з температурним режимом. Якщо ж погодні умови погіршаться, то вони повинні вчасно підключити соціальні і житлові об'єкти до тепла.

«Соціальні об'єкти — школи, дитсадки, лікарні — мають бути підключені до тепла у разі пониження температури у приміщеннях до 16 градусів, житловий фонд – при температурі нижче 8 градусів протягом трьох діб», — зазначив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що станом на 02 жовтня, соціальна сфера: школи, дитячі садочки, лікарні по Україні, готова до опалювального сезону у технічному плані на 99,9%. Щодо житлового сектору, то стан готовності — 99,4%.

Віце-прем'єр-міністр також зазначив, що з прийняттям закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», на перший план виходить важливість питання обліку тепла. «Люди мають платити справедливу ціну за реальний обсяг спожитого енергоресурсу», – зазначив він.

У свою чергу, як поінформував голова Тернопільської ОДА Степан Барна, в нашій області встановлено 17,5% теплових лічильників. Власне, «Тернопільобленерго» встановлено практично 100% лічильників в області, у місті Тернопіль ситуація значно гірша, адже наразі встановлено лише 12,7% лічильників.

«Ми маємо певні зобов'язання перед Віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубко щодо встановлення у Тернополі близько 40% теплових лічильників до кінця року. Відповідно в цьому напрямі зараз активно працюємо з Тернопільською міською радою», – повідомив Степан Барна.

При цьому, як стало відомо під час наради, майже 100% об'єктів житлового фонду та соціальної інфраструктури області фактично готові до опалювального сезону.

«Ми також зараз працюємо і в напрямі підготовки до осінньо-зимового періоду у сфері дорожнього господарства. На 40% вже укомплектовані посипковим матеріалом на зиму. На останній колегії ми піднімали це питання, застерегли і обговорили щодо неможливості повторення ситуації, яка склалася в минулому році. Сподіваюся, що цей рік для Тернопільщини буде стабільним, прогнозованим і доступним для використання дорожніх шляхів в області», – наголосив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Чернігові вшанували ...

КОМЕНТАРІ