Степан Барна: Реставрація Бучацької ратуші – це для нас принципове питання (фото,відео)

Степан Барна: Реставрація Бучацької ратуші – це для нас принципове питання (фото,відео)

04.10.17 16:42 0 598
Бучацька ратуша – це унікальна пам'ятка архітектури XVIII ст., де найчіткіше відображено надбання відомого вітчизняного скульптора Іоана Георга Пінзеля. Саме тому наш обов'язок – довести до логічного завершення реконструкцію цієї ратуші та приділити їй належну увагу не лише з боку місцевих жителів, а й з боку іноземних туристів. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час огляду Бучацької ратуші, де наразі триває її реставрація.

«Постать Іоана Пінзеля – це беззаперечний авторитет для світового мистецтва і ми просто зобов'язані зробити все для того, що ця архітектурна пам'ятка була відновлена. З державного бюджету ми вже вклали три мільйони гривень у її реконструкцію. Тепер же, спілкуючись з депутатами обласної ради, з районною адміністрацією, з Бучацькою міською радою, ми прийняли рішення, щоб додатково підсилити участь органів місцевого самоврядування щодо фінансування даного об'єкту. Це для нас питання принципове. І наступного року ми намагатимемося забезпечити не тільки подвійне фінансування, а й подвійне виконання робіт, тобто залучити додаткові підрядні організації для того, щоб уже за півтора року ми цей об'єкт могли здати, окультурити та підвести комунікації», – зауважив Степан Барна.

Водночас він акцентував, що Бучацька ратуша – це перлина, котра буде приваблювати туристів і наповнювати обласний бюджет. «Ми відчуваємо величезну увагу з боку світових туристів щодо цього об'єкту. Тому гадаю, що це може дати суттєвий економічний ефект», – зазначив очільник області.

На даний час ратуша реставрована на 40%. За 2006-2011 роки завершено роботи щодо капітального ремонту купола та фасадів двох верхніх ярусів. Наразі необхідно здійснити повну реставрацію ратуші для досягнення соціального ефекту та її ефективного збереження. Проект передбачають реалізувати у 2018 році за кошти Державного фонду регіонального розвитку із співфінансуванням з місцевого бюджету. Загальна вартість проекту 10 млн. 400 тис. грн. З них приблизно два мільйони гривень має забезпечити міська рада Бучача.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі питання ...
Наступна новина: Брендовий одяг: Основні ...

КОМЕНТАРІ