На Тернопіллі оновлену пожежну станцію відкрили в Іванівській громаді

На Тернопіллі оновлену пожежну станцію відкрили в Іванівській громаді

04.10.17 13:34 0 488
Повністю відремонтоване приміщення пожежної команди відкрили, 3 жовтня, в селі Ілавче, яке входить до Іванівської об'єднаної територіальної громади, що на Теребовлянщині. Це вже четверта за рахунком станція в області, яку осучаснили та презентували мешканцям.

Святкове перерізання стрічки відбулось за участі голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, який в свою чергу, зазначив, що подібні заходи є на 100% виправданими і результативними, адже йдеться про порятунок життя людей та їх майна. Всього на роботи затрачено більш ніж 300 тис. грн.

Також, в рамках урочистостей працівникам нової станції, представники влади, разом з начальником Управління ДСНС України в області Віктором Маслеєм, презентували ключі від пожежної машини, спецодяг та спорядження.

«В умовах війни люди, котрі беруть на себе відповідальність і дають можливість відчути конкретні зміни, можуть вважатися найбільшими патріотами України. Бо чого хочуть наші вороги – це зневіри людей, втрати віри в нашу державу. Саме тому, ми тут, щоб продемонструвати, що зміни в нашій країні відбуваються системно. І, власне, реформа децентралізації, утворення громад, – це конкретний результат, який відчутний для всіх», – зазначив Степан Барна під час вітального слова.

Він уточнив, що за майже два календарних роки Теребовлянський район сумарно отримав понад 40 млн. грн. фінансування, яким розпоряджуються територіальні громади. Тільки Іванівська ОТГ за цей період отримала майже 6 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів роблять дороги, ремонтують школи, замінюють вікна і здійснюються конкретні справи, які пов'язані з функціонуванням об'єднаних територіальних громад.

«Мені приємно говорити, що в рамках стратегії децентралізації ми утворили в Тернопільській області 36 громад, на черзі утворення ще чотирьох. За всі роки Тернопілля не отримувало таких реальних ресурсів, як тепер з коштів Державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад. Зросли втричі й власні доходи громад. Це все результат нашої спільної роботи. Одночасно, мені приємно говорити про те, що в умовах децентралізації, ми відкриваємо поліцейські станції, створюємо пожежні місцеві команди. А це означає, що послуги безпеки тепер стають ближчі до людей. Водночас, це оперативність, ефективність та своєчасність надання потрібної допомоги. жителі Іванівської ОТГ можуть відчути це на конкретному прикладі, адже пожежна команда у селі Ілавче, яку ми відкриваємо, в області – уже четверта», – наголосив Степан Барна.

До того, нагадаємо, пожежні станції відкрили у Байковецькій, Озерянській та Коцюбинській громадах.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ