У Чернігові вшанували капеланів

У Чернігові вшанували капеланів

04.10.17 14:37 0 585
30 вересня в Чернігові волонтерська спільнота та Центр допомоги учасникам АТО та їх сім'ям ОДА провели обласний форум, присвячений вшануванню військових капеланів Чернігівщини. Захід мав назву «З вірою, надією, любов'ю». На нього приїхали капелани з Ніжинського, Носівського, Ічнянського, Бахмацького, Козелецького районів та Чернігова з делегаціями, до складу яких увійшли учасники бойових дій на сході України, родини загиблих та волонтери.

«Під обстрілами атеїстів не буває» - не раз звучало з різних вуст на форумі.

Служба військового духовенства (капеланська служба) з'явилася в Збройних силах України порівняно недавно, у 2016 році. Але шлях такого служіння обирають для себе переважно ті священники, які і до того, і поза службою надають духовну підтримку бійцям та їх родинам, активно співпрацюють з волонтерами і самі є учасниками волонтерського руху.

Тому про кожного капелана з тих 14 священників з Чернігівщини, яких представили на форумі, бійці АТО і волонтери розповідали зі щирою вдячністю і величезною повагою.

Від імені Чернігівської міської ради слова підтримки, шани і вдячності капеланам та всім учасникам форуму зі сцени сказав заступник Чернігівського міського голови Сергій Фесенко:

- Ворога зупиняє не лише сила зброї українських воїнів, але й духовна міць та єдність українського народу. Вони рятують душі там, де не завжди рятують кулемети. Ваша духовна підтримка, коли ви знаходитеся пліч-о-пліч із солдатами, скріплює дух і додає наснаги. Від імені всієї громади міста та від себе особисто сердечно дякую вам за вашу жертовність у сьогоднішній нелегкий час війни. За те, що присвячуєте себе служінню ближньому та воїнам України, - сказав він.

На сцені - рідні загиблих героїв АТО (ГО "Єдина родина Чернігівщини"). Зал зустрічав їх стоячи:

Серед волонтерів - легендарна "Мама Таня":

Капелана і настоятеля чернігівського Храму святої великомучениці Катерини Євгена Орду представляють волонтери АТО з Чернігова:

Своїх капеланів представляє зібранню і вітає делегація волонтерів Ніжина:

Організатор і ведуча - волонтерка АТО і відома чернігівська тележурналістка Тетяна Миргородська:

Виставка "Блокпост пам'яті" в фойє кіноконцертного мистецького центру, де проходить форум:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина готова до ...
Наступна новина: Чернівці: Петиція щодо ...

КОМЕНТАРІ