Чернігів: Місцеві програми,спрямовані на покращення стану житлового фонду міста

Чернігів: Місцеві програми,спрямовані на покращення стану житлового фонду міста

04.10.17 12:45 0 747
Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки на проведення робіт по капітальному ремонту житлових будинків, на умовах співфінансування.

Відповідно до Програми, 80% коштів від повної вартості робіт виділяє міська рада з місцевого бюджету, а 20% - це власні чи залучені кошти жителів.

У поточному році, відповідно до кошторисних призначень, виконавчим комітетом Чернігівської міської ради затверджено перелік з 17 об'єктів на капітальний ремонт житлових будинків, в яких створено ОСББ.

Станом на 25 вересня 2017 року фінансову підтримку з міського бюджету в повному обсязі отримали 8 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. На інших об'єктах роботи продовжуються.

Детальніше про Програму - http://www.chernigiv-rada.gov.ua/docum…/rishennya-sesii/8853 .

У Чернігові також діє Програма відшкодування кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження у житловому фонді м. Чернігова на 2016–2019 роки

За даною Програмою, з міського бюджету передбачається часткове відшкодування кредиту, залученого мешканцями на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів.

Розмір відшкодування з бюджету складає 40 % суми тіла кредиту, але не більше 14 тис. грн. з розрахунку на одну квартиру багатоквартирного житлового будинку за одним кредитним договором. За відшкодуванням частки «теплого» кредиту звернулося 2 ОСББ.

Детальніше про Програму - http://www.chernigiv-rada.gov.ua/docum…/rishennya-sesii/7751.

Багатоквартирні будинки, у яких не створено ОСББ, але які за результатами проведеного у затвердженому порядку обстеження (детальніше про Порядок - http://www.chernigiv-rada.gov.ua/docu…/rishennya-sesii/11609), потребують усунення дефектів технічного стану, включаються до переліку об`єктів на проведення капітального ремонту згідно з Програмою сприяння збереженню і покращенню технічного стану житлового фонду міста та його безпечній експлуатації на 2017-2019 роки на умовах співфінансування.

Пропорції співфінансування наступні: 50% від загальної вартості – це кошти співвласників багатоквартирних будинків, 50% – кошти міського бюджету.

Детальніше про Програму – http://www.chernigiv-rada.gov.ua/docu…/rishennya-sesii/11610, http://www.chernigiv-rada.gov.ua/docu…/rishennya-sesii/12682.

За інф. Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ