Чернівці: Надходження благодійних внесків у закладах освіти міста посилено контролюватимуть

Чернівці: Надходження благодійних внесків у закладах освіти міста посилено контролюватимуть

04.10.17 12:08 0 508
З метою дотримання норм чинного законодавства щодо благодійних внесків в загальноосвітніх навчальних закладах міста та запобіганню збору коштів з батьків учнів ЗНЗ начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк підписав наказ «Про дотримання чинного законодавства щодо благодійних внесків у закладах освіти міста».

Керівники закладів освіти міста відтепер можуть отримувати і використовувати благодійні внески та спонсорську допомогу виключно на добровільних засадах відповідно до Закону України “Про благодійну діяльність та благодійні організації”. Їм заборонено функціонування у закладах освіти міста платних груп продовженого дня, репетиторства та інші види надання платних освітніх послуг, що не відповідають вимогам Переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності.

Заборонено також примусовий збір коштів з батьків та учнів закладів освіти міста для придбання підручників, посібників, зошитів з друкованою основою. Серед педагогічних працівників закладів освіти міста на нарадах проводитимуть відповідну роз'яснювальну роботу щодо заборони примусового стягнення коштів з батьків у вигляді благодійних внесків на утримання навчального закладу.

Заборонено втручання педагогічних працівників у фінансову діяльність благодійних фондів та піклувальних рад.

Відповідно, до наказу, на сайтах та в загальнодоступних місцях у закладах освіти публікуватимуть інформації про надходження та використання благодійних та бюджетних коштів на утримання та розвиток матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів.

Інформацію про використання коштів заслуховуватимуть не рідше 2-х разів на рік на засіданнях рад закладів, батьківських зборах, конференціях.

Персональну відповідальність за дотримання вимог законодавства щодо збору благодійних, спонсорських внесків та прозорості їх використання буде покладено на керівників закладів освіти міста.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ