Громадська діячка з Німеччини отримала медаль “На славу Чернівців”

Громадська діячка з Німеччини отримала медаль “На славу Чернівців”

04.10.17 14:04 0 565
У Ратуші Чернівецький міський голова Олексій Каспрук вручив медаль «На славу Чернівців» громадській діячці з німецького міста Любек Фрау Еві Альботі. Вона має чернівецьке коріння – тут народився її батько, тож Фрау Ева з великою любов'ю ставиться до України і, зокрема, до Чернівців.

За освітою вона є економістом. Член спілки архітекторів “Архітектурний Форум”. Бере активну участь в урядових проектах, зокрема Німецької служби академічних обмінів (нім. Deutscher Akademischer Austauschdienst, DAAD) – найбільшого німецького об'єднання на правах громадської організації з підтримки міжнародних академічних обмінів, а також інших установ і організацій.

У 2009 році між факультетом архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Вищою технічною школою Любека існують партнерські стосунки і тісна співпраця. За підготовкою Фрау Е. Альботи було отримано і реалізовано партнерські проекти «Планування та будівництво для історичного міста», “Партнерство в рамках історичної частини міста”. Партнерами проектів виступали Союз німецьких архітекторів, Палата архітекторів та інженерів землі Шлезвіг-Гольштейн, Спілка промислових будівельних підприємств у Гамбурзі, Чернівецька обласна організація спілки архітекторів України, Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ), а також численні будівельні фірми, які охоче ділилися своїм досвідом та знаннями. Завдяки Е.Альботі став традиційним обмін воркшопами між науковими школами архітектури та будівництва Любека і Чернівців, стажування молодих викладачів та студентів в Німеччині.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Триває прийом документів ...

КОМЕНТАРІ