В Житомирській області верховна Рада ухвалила закон про підвищення пенсій

В Житомирській області верховна Рада ухвалила закон про підвищення пенсій

04.10.17 14:50 0 768
Верховна Рада України в рамках розгляду запропонованої Урядом пенсійної реформи ухвалила проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614). За відповідне рішення проголосували 288 народних детутатів

Документ ухвалено у другому читанні та в цілому.

За період між першим та другим читанням народні депутати запропонували понад 2 тис. поправок до документу, більшість з них були розглянуті під час засідань Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики.

Представляючи остаточну редакцію проекту закону, Голова Комітету Людмила Денисова відзначала, що документ – це об'єднання пропозицій та ідей Президента, Уряду та народних депутатів, а його ухвалення дозволить осучаснити пенсії, підвищити мінімальну пенсію до рівня 1452 грн, а також скасувати оподаткування пенсій працюючим пенсіонерам.

«Середнє збільшення пенсій становитиме 700 грн. А далі ми передбачаємо автоматичну індексацію пенсії – це виписано у законі. Пенсії зростатимуть з урахуванням росту середньої зарплати та інфляції, - сказала Людмила Денисова. – Завдяки цьому законопроекту майже 10 мільйонів громадян отримають підвищені пенсії».

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у свою чергу відзначав, що наразі завдання Кабінету Міністрів й Парламенту - встановити справедливу пенсійну систему в Україні та покласти край залежності пенсіонерів від політичних рішень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Петиція щодо ...
Наступна новина: Представництво системи ...

КОМЕНТАРІ