Прокуратура Рівненщини поверне державі майже 110 га землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 3 млн грн

Прокуратура Рівненщини поверне державі майже 110 га землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 3 млн грн

05.10.17 10:15 0 653
Органи прокуратури Рівненської області пред'явили до суду позов в інтересах держави про визнання недійсним договору оренди земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 3 млн грн.

Йдеться про земельну ділянку площею майже 110 га, що розташована за межами населених пунктів Млинівського району, яку органом місцевого самоврядування передано у 2016 році за договором оренди незаконно, тоді як правом розпоряджатись такими землями наділений центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин (Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру).

Крім того, вказаний договір оренди суперечить вимогам Законів України «Про оцінку земель» та «Про оренду землі», оскільки при його укладенні не проводилась нормативна грошова оцінка земельної ділянки та не затверджувалася відповідна землевпорядна документація.

З метою захисту інтересів держави та витребування землі з незаконного володіння Дубенська місцева прокуратура заявила до суду відповідний позов, який перебуває на розгляді Господарського суду Рівненської області.

Участь в судовому розгляді господарської справи забезпечуватимуть працівники прокуратури Рівненської області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські пенсійники ...
Наступна новина: Житомирщина: в області ...

КОМЕНТАРІ