Протягом двох місяців волонтери Корпусу Миру працюватимуть у Центрі іпотерапії у Житомирі

Протягом двох місяців волонтери Корпусу Миру працюватимуть у Центрі іпотерапії у Житомирі

06.10.17 09:47 0 504
6 волонтерів Корпусу Миру США в Україні впродовж двох місяців працюватимуть у Центрі іпотерапії та оздоровчої верхової їзди «Берегиня Полісся».

Детально про те, як працює та чим займається Центр, розповіла керівник громадської організації «Берегиня Полісся» Ольга Маньковська під час зустрічі із волонтерами США вчора, 3 жовтня.

За словами Ольги Маньковської, у Центрі для різних вікових груп організовуються та проводяться заняття з іпотерпії, оздоровчої верхової їзди, занять з каністерапії, проводиться психологічна підтримка сімей з дітьми з інвалідністю та сімей учасників АТО.

— « Центр об'єднує дві організації: благодійний фонд «Берегиня Полісся» (президент Олеся Марчук) та громадську організацію «Берегиня Полісся», а також має філіал у м. Бердичів. Основною діяльністю є здійснення реабілітаційної, оздоровчої, просвітницької, культурної та спортивної діяльності в інтересах дітей та молоді з інвалідністю, дітей та родин учасників АТО, створення оздоровчо-реабілітаційного та рекреаційного Центру. За період з 2008 по 2017 рік Центр допоміг оздоровити близько 500 дітей з інвалідністю з різними тяжкими захворюваннями. Для занять Центр має п'ять коней та дві собаки породи голден ретрівер - каністерапевів у Житомирі, два коня у Бердичеві», – зазначила керівник ГО.

Впродовж жовтня-листопада 2017 року волонтери зі Штатів разом з координатором відділу професійної підготовки Корпусу Миру США в Україні допомагатимуть організаторам Центру у їх роботі.

Презентуючи організацію, Ольга Маньковська наголосила на тому, що Центр іпотерапії «Берегиня Полісся» – це єдиний професійний центр у Житомирській області. Тут проводиться оздоровлення дітей та молоді з різними тяжкими захворюваннями – порушення функцій опорно-рухового апарату у наслідок паралічу, ДЦП (дитячого церебрального паралічу), ураження органів центральної нервової системи, деякі розлади психіки, аутизм, неврози, окремі форми шизофренії, олігофренія, синдром Дауна, бронхо-легеневі та серцево-судинні захворювання, різні порушення соціальної адаптації та інші.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: Міський Палац культури – ...

КОМЕНТАРІ