Чернівецька міська рада отримала відзнаку «Рада дружня до медіа» від Інституту масової інформації та Freedom House

Чернівецька міська рада отримала відзнаку «Рада дружня до медіа» від Інституту масової інформації та Freedom House

06.10.17 09:54 0 561
У Києві ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ) презентував результати дослідження “Рада дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ “Про інформацію” у регламентах місцевих рад”.

У рамках цього дослідження експерти ІМІ проаналізували регламенти 47 обласних та міських рад на предмет забезпечення прав журналістів та дотримання вимог Закону України “Про інформацію”. Дослідження показало, що із 47 місцевих рад понад третина (17 рад) порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів.

Експерти ІМІ проаналізували Регламент Чернівецької міської ради та порядок реалізації доступу журналістів до засідань ради. В ході дослідження вони визначили відсутність прямих порушень вимог чинного законодавства України з приводу гласності та відкритості органів місцевого самоврядування, забезпечення прав журналістів та представників засобів масової інформації. Зауважили, що пленарні засідання Ради засідання її органів проводяться публічно з забезпеченням права кожного бути присутнім на них, крім випадків, передбачених законодавством, рада, як представницький орган місцевого самоврядування, керується у своїй роботі принципами публічності, гласності, підзвітності та відповідальності перед територіальною громадою.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: У Житомирі розпочалася ...

КОМЕНТАРІ