Різновиди марлі і її застосування

Різновиди марлі і її застосування

06.10.17 20:57 0 1924

В аптечці більшості з нас можна знайти марлю. Це легка напівпрозора біла тканина, яка має зовсім невисоку вартість (до речі, придбати її можна на сайті http://meshku.ru). Сама назва «марля» походить від назви невеликого французького містечка, де розташовувалася перша фабрика по її виготовленню.

На сьогоднішній день є декілька різновидів марлі:

  • медична;
  • поліграфічна;
  • та, що застосовується в швейному виробництві.

Якісна марля повинна мати достатню щільність, щоб використовуватися як матеріал для медичних ранових пов'язок. Вона відмінно підходить для обробки ран, швидко вбирає вологу. Хороша марля буде рватися і при розтягуванні кришитися на окремі ниточки, які в іншому випадку можуть привести до появи вогнища запалення в рані.

Де ще використовується марля?

Зрозуміло, що марля повинна бути в кожній аптечці. Якщо під рукою не виявилося бинта - вона з легкістю його замінить. Наші бабусі і мами часто використовували цю тканину для виготовлення компресів та дезінфікуючих пов'язок. Ви можете на власному досвіді переконатися, що оброблені таким чином маленькі і великі ранки заживуть набагато швидше, не завдаватимуть дискомфорту.

Це дивно, але марлю можна використовувати також і в побуті. Так, через неї можна легко процідити кисломолочні продукти. Ще кілька десятиліть тому вона була незамінною в питанні догляду за маленькими дітьми - з неї виготовляли прообраз сьогоднішніх памперсів. Також за допомогою марлі захищалися від комах, які раз у раз намагалися залетіти у вікно з вулиці.

І до цього дня дана напівпрозора, практично невагома тканина є затребуваную. Придбати її можна як оптом, так і в роздріб. Перший варіант підходить для медичних установ, а другий - для домогосподарок, які будуть використовувати тканину в побуті. Фахівці компанії з виробництва технічних тканин допоможуть зробити правильний вибір, зорієнтують в представленому асортименті, адже марля, яка підходяща для використання в побутових цілях, навряд чи підійде для перев'язування ран. Консультанти також зможуть підібрати для вас саме вигідне рішення, завдяки чому покупка виявиться не тільки корисною, а й вигідною.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке готівковий і ...
Наступна новина: Экструдированный ...

КОМЕНТАРІ