Володимир Гройсман: Уже в жовтні кожен пенсіонер повинен отримати перераховану пенсію

Володимир Гройсман: Уже в жовтні кожен пенсіонер повинен отримати перераховану пенсію

07.10.17 10:01 0 531
5 жовтня, відбулася спеціальна селекторна нарада під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Основна тема – ухвалення Парламентом України пенсійної реформи та готовність областей до її реалізації. Участь у нараді взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

Пенсійну реформу необхідно якомога швидше втілити на місцях, щоб усі пенсіонери вже цього місяця змогли отримати перераховані пенсії без затримок, наголосив Прем'єр-міністр.

«Український парламент ухвалив реформу пенсійної системи, її мета – створення справедливої системи пенсійного забезпечення. Маємо рекордну кількість голосів «за», і зараз ми переходимо до практичного впровадження рішень. Це масштабна робота, яку треба провести в стислі терміни. Просив би організувати належним чином роботу, повідомити кожному пенсіонеру про розмір підвищеної пенсії та зробити перерахунки коштів за жовтень. Нагадую, що ми вводимо автоматичну індексацію пенсій щороку. І з жовтня мінімальна пенсія становить - 1452 грн», - підкреслив Володимир Гройсман.

Також Глава Уряду акцентував на проблемі детінізації заробітної плати та закликав роботодавців працювати прозоро і сплачувати податки.

Під час селекторної наради до голів обласних адміністрацій звернувся і Міністр соціальної політики України Андрія Рева. Він розповів про правила перерахунку пенсій, а також наголосив, що пенсійна реформа не призведе до інфляційних процесів та не несе підвищення цін на товари.

Про те, що запланований перерахунок пенсій є наймасштабнішим за історію незалежної України зазначив Голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний. Він запевнив, що питання перерахунків на постійному контролі. За його словами, пенсіонери, які встигнуть отримати пенсію за попередніми підрахунками, одержать доплату до 25 жовтня.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі відкрилася ...

КОМЕНТАРІ