Михайло Пелег: Хто такий графічний дизайнер?

Михайло Пелег: Хто такий графічний дизайнер?

08.10.17 02:32 0 2131

"Графічний дизайн - це велика сфера діяльності і невід'ємна частина сучасного світу, створення візуальної мови. Він може використовувати різні засоби, бути цифровим або друкованим, може включати фотографії, ілюстрації або інші види графіки", розповідає Михайло Пелег, який вже багато років працює в сфері графічного дизайну.

Дизайн може привернути вашу увагу всього на хвилину, а може миготіти перед очима. Якщо ви озирнетеся навколо, то побачите багато прикладів: упаковка, етикетки товарів, телевізійні заставки, обкладинки книг, журнали і білборди - все це створює такий спеціаліст, як графічний дизайнер. Проекти, над яким він працює, можуть мати як зовсім невеликий масштаб (наприклад, поштова марка), так і глобальний (наприкад, навігаційний дизайн для цілої держави).

Графічні дизайнери допомагають організовувати візуальну інформацію так, щоб вона дійшла до споживача. Фірмовий бланк, оформлення підручника, дорожні знаки - саме графік-дизайнер вирішує проблему своєчасного і точного повідомлення інформації. Грамотне оформлення тексту допомагає зробити його легким для сприйняття.

Саме графічний дизайн може допомогти продати продукт або ідею. Створення фірмового стилю компанії, упаковки, брендингу, останнім часом є все більш затребуваним на ринку. Індустрія графічного дизайну змінюється дуже швидко, фахівець повинен вміти виконувати безліч завдань і мати навички роботи в багатьох сферах.

Першими роботами в жанрі графічного дизайну є:

  • плакати;
  • рекламні афіші;
  • та інші види друкованої інформації, які увійшли в життя людей вже дуже давно.

Але зараз в арсеналі справжнього професіонала повинні бути і новітні технології, що дозволяють створювати відео-графіку, 3d і анімацію.

Де може працювати графічний дизайнер?

У графічному дизайні багато напрямків роботи, це:

  1. дизайнер упаковки;
  2. дизайнер багатосторінкових видань;
  3. web-дизайнер;
  4. моушн-дизайнер;
  5. гейм-дизайнер;
  6. дизайнер-проектувальник інтерфейсів сайтів і додатків;
  7. дизайнер-візуалізатор.

Але кожна з цих сфер діяльності вимагає комплексної освіти.

Графічні дизайнери можуть працювати як індивідуально, займаючись окремими проектами в режимі фріланс, так і в складі рекламної контори. Дизайнери є невід'ємною частиною рекламного відділу будь-якої компанії і працюють разом з арт-директорами, копірайтерами, фотографами та ілюстраторами.

Що повинен знати графічний дизайнер?

Для успішної роботи в сфері графічного дизайнера важливі професійні вміння та навички, а також особливості особистого розвитку. Необхідно не тільки мислити креативно, але вміти працювати з великим масивом інформації, організовувати власний час, розставляти пріоритети, орієнтуватися на вимоги клієнта і знати тренди в професії.

Творчий процес ґрунтується на натхненні автора, його здібностях, традиціях... Але, будучи людиною творчою, дизайнер не може собі дозволити чекати осяяння, або покладатися тільки на свою інтуїцію в рішенні задач. Креативність - це технологія організації творчого процесу. У креативному процесі головним є прагматичний елемент: розуміння того навіщо, для кого, як і що саме потрібно створювати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать корм для ...
Наступна новина: Щодо використання системи ...

КОМЕНТАРІ