Степан Барна: Майже 80% ліків у обласній дитячій лікарні пацієнти можуть отримати безкоштовно

Степан Барна: Майже 80% ліків у обласній дитячій лікарні пацієнти можуть отримати безкоштовно

08.10.17 08:55 0 609
Обласна дитяча лікарня — це унікальний лікувальний заклад, в якому, згідно статистики, щороку отримують медичну допомогу майже 15 тисяч дітей Тернопільщини. А ще понад 40 тисяч — медичну консультацію. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час огляду матеріально-технічної бази вказаної лікарні.

«Безумовно, це доволі велике навантаження на даний лікувальний заклад, тож велику роль відіграє всебічна допомога й підтримка. Вже третій рік поспіль з обласного та державного бюджету виділяється майже 8 мільйонів гривень на придбання необхідних медикаментів. Тепер майже 80% ліків у цій лікарні діти можуть отримати безкоштовно. Це спільна робота обласної державної адміністрації, обласної ради та Уряду України. І я вірю в те, що з часом у нас з'явиться можливість повноцінно забезпечувати лікування дітей за рахунок держави», — зазначив Степан Барна.

Водночас, за словами очільника області, в наступному році, за рахунок коштів державного бюджету Фонду регіонального розвитку, планується спрямувати щонайменше 3 мільйони гривень на технічне переобладнання даної лікарні.

Вкрай важливою складовою є не лише лікування, а й вчасне діагностування захворювання у дітей, наголосив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. Відтак Всеукраїнський благодійний фонд «Допомагати просто!» безкоштовно надав обласній дитячій лікарні медичний прилад — аналізатор для швидкого та якісного визначення показників крові, вартість якого становить 380 тисяч гривень.

«Ми вдячні кожному, хто долучається до покращення якості діагностики та лікування пацієнтів області. Цьогоріч з обласного бюджету виділено кошти на купівлю двох дихальних апаратів для обласної дитячої лікарні. Також у даному лікувальному закладі встановлена лапороскопічна стійка, що забезпечує точну діагностику й ефективне лікування за допомогою відео-оптики. До слова, також з обласного бюджету цього року виділено 600 тисяч гривень для укомплектації реанімобіля невідкладної допомоги. У нас ще багато планів на подальше покращення матеріально-технічної бази лікарні, я звертатимуся до депутатського корпусу Тернопільської обласної ради з проханням передбачити кошти на закупівлю необхідного обладнання», — зазначив Віктор Овчарук.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Дня міста чернівчанам ...
Наступна новина: Житомирщина: обласна ...

КОМЕНТАРІ