Литва вважає Чернівці перспективним містом для розвитку литовського бізнесу та впровадження спільних проектів в галузі енергоефективності

Литва вважає Чернівці перспективним містом для розвитку литовського бізнесу та впровадження спільних проектів в галузі енергоефективності

08.10.17 09:37 0 630
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук 7 жовтня зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Марюсом Януконісом.

Олексій Каспрук висловив подяку Посольству Литви за візит у Чернівці саме у День міста, а також за дружню та давню підтримку творчості знаного чернівецького митця, Заслуженого художника України Андрія Холоменюка, персональна виставка батального живопису «Лицарська слава середньовічної Руси-України. Козаки – її спадкоємці» якого відкриється у Чернівецькому художньому музеї.

«Творчість Андрія Холоменюка, його талант та бездоганна техніка баталіста вражають глибиною відображення змістовних спільних історичних подій, об'єднаних спільними героями та силою духу, який прагне свободи» – так Посол Марюс Януконіс пояснив причини прихильного ставлення до мистецьких здобутків нашого земляка. Дипломат також підкреслив важливість подальшого поглиблення традиційних дружніх, ділових та наукових зв'язків з Чернівецьким Національним університетом імені Юрія Федьковича, у якому планується відкриття Центру балтистики, назвав Чернівці перспективним містом та окреслив перспективи участі литовського бізнесу в актуальних інфраструктурних проектах, зокрема, в галузі енергоефективності.

Міський голова висловив щиру подяку за те, що Литовська Республіка непохитно підтримує Україну в ці непрості часи, зокрема, у прагненні подальшого розвитку державної української мови, що всіляко сприятиме згуртуванню країни. Пан Посол висловив сподівання, що запропонований Литвою так званий «План Маршалла» для України буде підтриманий країнами ЄС та ефективно сприятиме економічному зростанню нашої країни. Сторони також визнали перспективною можливість участі литовського бізнесу у розвитку міжнародного аеропорту Чернівців, збереженні культурної та архітектурної спадщини, в проектах з інтегрованого розвитку міста.

Олексій Каспрук та Марюс Януконіс детально обговорили перспективи та можливі шляхи вирішення гострого питання зростаючої кількості автомобілів з європейськими номерами. Багато українців дуже раді, що дешево купили авто і не мусять реєструвати його в Україні. З іншого боку під час автопригод такі водії мають можливість уникнути відповідальності, навіть за аварію. Посол Литовської Республіки запевнив, що Уряд Литви досліджує цю проблему та вже напрацював механізм можливого вирішення цього питання у правовому полі, але це, безумовно, потребуватиме твердої політичної волі з боку України.

Сторони домовились про подальші зустрічі та консультації.

Довідково

Посол Марюс ЯНУКОНІС. Дата та місце народження:18 .10.1970 р. Вільнюс, Литва.

Освіта: 1996–2001. Магістр права, Вільнюський університет, 1988–1993. Магістр наук Вільнюського університету, факультет природничих наук.

Кар'єра: з 31/03/2015 – Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні.

2014–2015 – Директор департаменту політики Східного сусідства, Міністерство закордонних справ.

2010–2014 – Повноважний міністр, заступник Глави місії, Посольство Литовської Республіки у Києві, Україна.

2009–2010 – Директор Департаменту країн Європи, Міністерство закордонних справ.

2007–2009 – Директор Департаменту Північної і Центральної Європи; Директор Департаменту регіональної співпраці, Міністерство закордонних справ.

1995–2007 – Радник, Заступник Глави місії, Тимчасовий повірений у справах, Посольство Литовської Республіки у Мінську, Радник Відділу Східної Європи і Центральної Азії, Міністерство закордонних справ, Помічник з питань зовнішньої політики при Президентові Литовської Республіки, Третій секретар, другий секретар Відділу Центральної Європи, Політичний департамент, Міністерство закордонних справ

Додаткова інформація: іноземні мови: литовська (рідна мова), англійська, російська, польська, французька, українська, білоруська.

Сімейний стан: Одружений.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ