Степан Барна: Крім вступу в єдину європейську систему безпеки,ми повинні інтегруватися у спільний освітній простір

Степан Барна: Крім вступу в єдину європейську систему безпеки,ми повинні інтегруватися у спільний освітній простір

10.10.17 12:31 0 577
У Тернопільському національному економічному університеті 6 жовтня відбулося відкриття Міжнародного центру культури і розвитку за участю послів Вишеградської групи: Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні пана Юрая Сівачека, Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні пана Ерно Кешкеня та Надзвичайного і Повноважного Посла Чеської Республіки в Україні пана Радека Матулу. Відтепер у новоствореному Центрі студенти, насамперед, матимуть чудову нагоду вивчати мови вищевказаних країн-партнерів.

Традиційно ректор вузу, голова Тернопільської ОДА і Надзвичайні та Повноважні Посли посадили дерево на Алеї почесних гостей ТНЕУ.

«Вишеградська четвірка була утворена з метою колективного вступу до НАТО та Євросоюзу. Наша мета — отримуючи досвід цих країн, зробити ті ж самі кроки. Я впевнений у тому, що, крім вступу в єдину європейську систему безпеки ми повинні інтегруватися ще й у спільний освітній простір. Відтак Тернопільський національний економічний університет має стати одним із ключових вузів України, що допомагатиме рухатися у цьому напрямку. Наша спільна з Вишеградською четвіркою стратегія — побудувати формат двосторонніх відносин за активної участі Тернопільщини. Ми зацікавлені у реалізації спільних проектів, що крім економічного, матимуть ще й освітній, гуманітарний та культурно-мистецький характер», — зазначив Степан Барна.

У той же час, як наголосив очільник області, наразі ведуться переговори стосовно відкриття в Тернополі перших почесних консульств цих країн. Ерно Кешкень сам ініціював створення почесного консульства Угорщини. Аналогічно плануються відкриття у Тернополі почесних консульств Словаччини, Чехії та Польщі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За останній тиждень у ...

КОМЕНТАРІ