В Житомирській області огляд можливостей для громадськості та журналістів. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

В Житомирській області огляд можливостей для громадськості та журналістів. ГРАНТИ,ТРЕНІНГИ,КОНКУРСИ

10.10.17 14:11 0 595
Запрошуємо до активності представників громадськості та ЗМІ. До вашої уваги пропонуємо тижневий огляд актуальних семінарів, тренінгів, програм, грантів та конкурсів. Конкурс заявок в рамках програми «Відкриті двері» для підтримки короткострокових ініціатив організацій громадянського суспільства

Цей конкурс проводиться в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Міжнародною організацією Пакт. Метою Програми є підвищення обізнаності та рівня участі громадян у громадській діяльності на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Програма сприяння громадській активності «Долучайся!» в першу чергу приділяє увагу ключовим демократичним реформам та імплементації таких наскрізних тем, як: сприяння євроінтеграції; боротьба з корупцією; децентралізація; прозоре та підзвітне врядування (включаючи періоди виборчих кампаній); інклюзивний розвиток осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), представників ЛГБТІ спільноти (лесбійок, гомосексуалістів, бісексуалів, трансгендерних осіб та осіб інтерсекс), молоді та інших вразливих груп.

Заходи та види діяльності можуть включати наступні сфери (не обмежуючись ними):

* реагування на непередбачувані виклики під час розробки політик;

* міжрегіональні обміни;

* організація заходів та участь у заходах;

* ініціативи громад та мобілізація громадян для участі у заходах;

* заходи спрямовані на боротьбу з корупцією;

* молодіжні ініціативи та студентське самоврядування.

До подання проектних пропозицій запрошуються офіційно зареєстровані організації громадянського суспільства з усіх регіонів України.

Критерії відбору:

- відповідність вказаним цілям цього конкурсу;

- стійка організаційна структура;

- потенційна спроможність налагоджувати контакт з громадами і громадянами;

- потенційна спроможність досягати сталих результатів, які триватимуть після закінчення проекту.

Орієнтовна тривалість гранту: 1-9 місяців.

Розмір гранту: до 20 тис. доларів.

Будь ласка, завантажте та використовуйте форму заявки на отримання гранту за програмою «Відкриті двері», форму бюджету та форму описової частини бюджету за цим посиланням: http://bit.ly/2ks6Srn. Проектні пропозиції приймаються за електронною адресою grants.engage@pact.org.ua з темою листа: «Відповідь на конкурс “Відкриті двері. Конкурс для митців на участь у виставці “B POSITIVE”

Американський дім оголошує конкурс для митців на участь у виставці “B POSITIVE”. Виставка “B POSITIVE” підтримує кампанію “Позитивне життя” 2017, створену благодійною організацією “Маленьке серце з мистецтвом” у партнерстві зі “Східноєвропейським і Центральноазійським об'єднанням людей, що живуть з ВІЛ”.

Виставка буде базуватись на конкурсі для українських митців. Роботи мають бути створені безпосередньо для проекту та стосуватись проблем ВІЛ/СНІД в Україні. Конкурс судитиме почесне журі, яке буде оголошене пізніше. Роботи відібраних кандидатів будуть представлені на фінальній виставці в Києві у галереї Американського дому 1 грудня 2017 - у Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Переможець отримає можливість провести персональну виставку в Американському домі.

Метою виставки “B POSITIVE” в Американському домі та кампанії “Позитивне життя” є об'єднати зусилля Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, побороти дискримінацію та подолати суспільні стереотипи про ВІЛ-інфікованих людей. А об'єднавши людей через мистецтво, зменшити стигми та дискримінації, а також продемонструвати підтримку і солідарність людям, які живуть з ВІЛ в Україні.

Процес відбору:

Аплікаційна форма повинна бути надіслана електронною поштою до 15 жовтня 2017.

Максимум 15 митців будуть відібрані членами відбіркової комісії.

До 31 жовтня 2017 виключно відібрані митці будуть проінформовані електронною поштою.

1 грудня 2017 - фінальне відкриття виставки, оголошення переможця. Проект «Містки соціального підприємництва: Житомирщина – Миколаївщина»

ГО «Житомирська Асоціація науковців та бізнес-консультантів» 20 – 23 жовтня 2017 року реалізує у м.Миколаїв заходи за проектом «Містки соціального підприємництва: Житомирщина – Миколаївщина», партнером якого виступає БО «Ми поруч» (м.Миколаїв). Мета проекту - налагодження стійкої міжрегіональної співпраці представників громад Миколаївщини та Житомирщини в напрямку розвитку соціального підприємництва на регіональних рівнях.

Дедлайн - 17 жовтня 2017 р.

До участі у відкритих заходах проекту запрошується молодь, а також підприємці, ветерани АТО, внутрішньо переміщені особи, особи з обмеженими фізичними можливостями, представники місцевих ОГС та органів місцевого самоврядування Миколаївщини. Можлива участь також представників інших областей України. Кількість учасників обмежена. При відборі учасників переваги будуть надаватись внутрішньо переміщеним особам, ветеранам АТО та особам з обмеженими фізичними можливостями.

Обов'язкова попередня реєстрація для участі у відкритих заходах до 17 жовтня 2017 року за посиланнями:

1. Тренінг «Соціальне підприємництво як механізм розвитку місцевих громад: практичні аспекти»: ttps://goo.gl/forms/TW6zat4Rzcrlc6jq2

2. Тренінг «Бізнес-моделювання діяльності соціального підприємства»: https://goo.gl/forms/QYYL8W0YkgLQdFO53

3. Воркшоп «Шляхи розвитку соціального підприємництва Миколаївщини: формування міжсекторальної та міжрегіональної співпраці»: https://goo.gl/forms/lbOYr66mX6Z1x7uD2

Місце проведення заходів буде повідомлене зареєстрованим та відібраним учасникам електронною поштою до 18 жовтня 2017 року.

Участь у заходах безкоштовна.

Організатори забезпечуть робочими матеріалами та кава-брейками під час проведення тренінгів.

Учасники тренінгів отримають відповідні сертифікати.

Всі питання, пов'язані з організацією та фінансуванням харчування, проживання та проїзду вирішуються учасниками самостійно.

Заходи будуть проведені фахівцями-експертами ГО «Житомирська Асоціація науковців та бізнес-консультантів», на базі якої з 2012 року впроваджується проект «Житомирський обласний Ресурсний центр розвитку соціального підприємництва». Організація з 2013 року входить до Каталогу соціальних підприємств України.

Також під час реалізації проекту заплановано продовження роботи над формуванням міжрегіональної платформи соціальних підприємців, експертів та зацікавлених осіб за відповідною тематикою - «Містки соціального підприємництва»: https://www.facebook.com/groups/113215136004545/.

Медіашкола децентралізації для українських регіональних журналістів Академія української преси за сприяння Програми «U-LEAD з Європою», що реалізується Deutsche Gesellschaft f?r Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, розпочинає масштабний всеукраїнський проект за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України. Проект спрямований на підвищення якості фахового висвітлення реформи децентралізації в Україні. Дедлайн - 30 жовтня 2017 р.

До участі запрошуються журналісти друкованих та онлайн-медіа, які висвітлюють реформу децентралізації та прагнуть вдосконалити свої знання та вміння, пройшовши навчання в рамках 3-денної «Медіашколи децентралізації для українських регіональних журналістів».

Метою проекту є створення мережі кваліфікованих журналістів, які будуть займатися професійним висвітленням реформи децентралізації по всій Україні.

Медіашкола відбудеться протягом жовтня 2017 року – березня 2018 року в 24-х областях України.

У листопаді заходи проходитимуть у 4-х областях України (Харківська, Одеська, Полтавська, Житомирська). Відповідно, перевага надаватиметься представникам медіа з цих регіонів.

Дати та місця проведення Медіашколи:

1-3 листопада – Харків

8-10 листопада – Одеса

15-17 листопада – Житомир

21-23 листопада – Полтава

Заповнити анкету

Заявки приймаються до 30 жовтня 2017 року.

Відбір учасників здійснюється на конкурсній основі.

Протягом 3-х днів учасники матимуть змогу підвищити рівень знань з висвітлення реформи та отримати допомогу у створенні професійного матеріалу, що буде опублікований у ЗМІ, які вони представляють. Після участі у тренінгу та публікації кінцевого продукту, журналісти матимуть можливість знову обмінятися та поділитися своїм досвідом. По завершенню проекту роботи журналістів будуть опубліковані у збірнику, присвяченому висвітленню питань децентралізації.

Організатори покривають всі витрати на проїзд, харчування та проживання (одномісні номери). Школа журналістських розслідувань JS-17

Громадська організація «Об'єднання «Юнітек» за підтримки програми розвитку ЗМІ Посольства США в Україні, спільно з Житомирським Державним Педагогічним Університетом ім. Івана Франка, оголошує набір учасників Школи журналістських розслідувань JS-17. Дедлайн - 18 жовтня 2017 р.

Навчання побудоване за зразком очно-заочної школи, коли 30% часу складає аудиторне навчання, а 70% - дистанційне. Програмою передбачено три окремі модулі. Кожен модуль починається з дводенного очного семінару у Житомирі. Упродовж наступних трьох тижнів учасники програми отримують дистанційний інтенсивний online курс з практичними завданнями.

Учасниками навчання можуть стати молоді люди до 30 років (але можливі винятки), які:

* хочуть писати краще;

* плануюють стати журналістами;

* небайдужі до того, що відбувається в суспільстві;

* цікавляться журналістськими розслідуваннями

Щоб взяти участь у школі, ви повинні навчатися за фахом журналіста та спорідненими спеціальностями, чи працювати в локальних або національних ЗМІ, або бути фрілансером з досвідом підготовки публікацій про актуальні місцеві події. Обов'язковою умовою є проживання або навчання в межах Житомирської області.

Теми курсу:

– журналістське розслідування (ефективне дослідження, робота з джерелами інформації, підтвердження інформації з соціальних мереж тощо);

– журналістика даних (інструменти збору, очищення та аналіз даних, основні засоби візуалізації тощо);

– основи мультимедійної журналістики (канали комунікації, способи донесення інформації).

Тренерами курсу є провідні жуналісти - розслідувачі України: Кирило Єсін, Денис Бігус, Володимир Торбіч.

Дати очних модулів:

* 27-28 жовтня

* 17-18 листопада

* 8-9 грудня

Усі учасники школи забезпечуються харчуванням. Для іногородніх передбачена оплата проїзду та проживання в готелі.

Вз'яти участь у школі можна надіславши заповнену аплікаційну форму до 18-00 год 18 жовтня 2017 р. Відбір відбуватиметься на конкурсній основі за результатами анкет. Усім кандидатам (кандидаткам) не пізніше 20 жовтня 2017 року на електронну пошту надійдуть повідомлення про результати конкурсу. Конкурс короткометрівок на кінофестивалі “БРУКІВКА” в м. Кам'янець-Подідльський

Фестиваль «БРУКІВКА» — перший Кам'янець-Подільський фестиваль незалежного українського молодіжного кіно, який створений для підтримки та розвитку молодих режисерів.

Зніми художній фільм від 3 до 20 хвилин в таких жанрах, як комедія, драма, мелодрама, бойовик, фантастика, фентезі, детектив, біографічна стрічка відомого кам'янчанина, жахи та історичний фільм. Кращі роботи будуть відзначені 18 листопада професійним журі, яке буде складатись із запрошених діячів українського кіно. Кращі учасники отримають цінні призи та переможець – головний приз у розмірі 5000 гривень.

Кінцевий термін подачі заявок: 10 листопада 2017 року.

Вік учасників: від 13 до 30 років.

Реєстрація робіт за посиланням: https://brukivkafest.com/festival

Знімати можна як і на професійну техніку, так і на фотоапарат, екшн-камера та стільниковий телефон.

Також є спеціальна номінація – конкурс на кращий сценарій, який буде екранізовано спільно з командою фестивалю “БРУКІВКА” в 2018 році.

Сам фестиваль відбудеться з 18 по 19 листопада в готельному комплексі “7 ДНІВ”. В програмі фестивалю “БРУКІВКА” будуть покази сучасно українського кіно, майстеркласи від відомих режисерів та діячів в сфері кіновиробництва.

Не прогав перший Кам'янець-Подільський фестиваль незалежного молодіжного кіно «БРУКІВКА»! Бери камеру, друзів і бігом творити історію! Social Project Awards — перший український Оскар соціальних проектів!

Час заявити про себе і свій проект. Час продемонструвати свої результати всій Україні. Час розповісти всім про героїв нашого часу!

Журнал PROactive за підтримки посольства Фінляндії в Україні оголошує конкурс соціальних проектів — Social Project Awards — перший український Оскар в сфері соціально-проектної діяльності.

SPA — це можливість:

- розповісти про свій проект;

- дізнатися про інші проекти;

- поборотися за 1 місце у своїй категорії та за інші приємні призи.

Подати заявку на конкурс: goo.gl/PfdypQ

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині,неподалік ...
Наступна новина: Молодь Тернопiльщини ...

КОМЕНТАРІ