В Житомирській області геннадій Зубко і Марина Порошенко підписали меморандум щодо спільного впровадження проектів з інклюзії

В Житомирській області геннадій Зубко і Марина Порошенко підписали меморандум щодо спільного впровадження проектів з інклюзії

11.10.17 11:11 0 484
Спільна робота громадських і міжнародних організацій, благодійного Фонду Петра Порошенка дає можливість говорити про відчутні результати в напрямку впровадження інклюзивної освіти. суспільство потребує нової якості послуг в освіті, в охороні здоров'я, сфері соціальних і адміністративних послуг. І саме реформа децентралізації дає ці можливості. Про це під час підписання Меморандуму про спільне впровадження проектів з інклюзії з Мариною Порошенко повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, нова якість послуг та впровадження європейських нормативів – це ті речі, які конкретно матеріалізуються реформою. Вже зараз можна говорити про якісні зміни: реалізовується реформа української школи, створюється новий освітній простір, відкриваються інклюзивні класи для дітей з особливими потребами.

«Для впровадження інклюзивної освіти вже напрацьоване законодавче підґрунтя. Міністерством освіти і науки України до Уряду вже подані нормативні акти, частина з яких вже буде впроваджена в цьому році. На інклюзивну освіту на наступний рік в державному бюджеті закладені кошти на суму – понад 500 мільйонів», - підкреслив Геннадій Зубко.

«Підписаний Меморандум про співпрацю повинен в першу чергу надавати методологічну і технічну допомогу зі створення медіатек, ресурсних кімнат і центрів. Але ми готові йти далі - розробляти ДБН, які повинні стати обов'язковими при створенні умов інклюзивної освіти для дітей з особливими потребами. Адже кожна дитина повинна мати право доступу до будь-якого освітнього закладу», - наголосив урядовець.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ