В Житомирській області ігор Гундич ініціює збільшення сум під пільгове кредитування на житло у селі

В Житомирській області ігор Гундич ініціює збільшення сум під пільгове кредитування на житло у селі

11.10.17 10:06 0 484
Збільшити ліміт кредитування для жителів Житомирщини, які скористаються програмою індивідуального будівництва житла на селі, від 150 до 300 тисяч гривень. А також додати ще 500 тисяч гривень для реалізації програми у 2017 році.

З такою пропозицією звертається голова Житомирської ОДА Ігор Гундич до депутатів обласної ради – питання про збільшення фінансування програми вноситиметься на чергову сесію, яка відбудеться 2 листопада.

За словами Ігоря Гундича, вже 15 родин успішно скористались умовами пільгового кредитування і надалі молодим сім'ям буде зручно та вигідно позичати кошти у держави. А розширення фінансових можливостей програми сприятиме тому, що все більше родин скористається кредитом під 3% річних для будівництва житла на селі.

— «За допомогою програми жителі області зможуть придбати, збудувати або відремонтувати житло на селі. Це реальна можливість переїхати у власний дім за вихідними умовами кредитування – під 3% річних. Програма підтверджує свою ефективність тим, що навіть молоді сім'ї є її користувачами», – наголошує голова ОДА. —

Загалом у 2017 році на реалізацію програми «Власний дім» з державного бюджету вже виділено 1,2 млн грн, з обласного – 1,1 млн грн.

Якщо депутати обласної ради підтримають пропозицію голови ОДА, то виділення додаткових коштів дасть можливість жителям Житомирщини взяти під 3% річних:

* до 300 тисяч гривень кредиту для будівництва житла у селі;

* до 200 тисяч гривень кредиту для придбання житла;

* до 150 тисяч гривень на ремонт чи реконструкцію житла.

Обласною програмою зможуть скористатися люди, які проживають і працюють у селах та селищах області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кляп в рольових секс іграх?
Наступна новина: Чернівецькі каратисти ...

КОМЕНТАРІ