В Житомирській області ігор Гундич ініціює збільшення на 1 млн грн фінансування програми із встановлення сонячних електростанції

В Житомирській області ігор Гундич ініціює збільшення на 1 млн грн фінансування програми із встановлення сонячних електростанції

11.10.17 10:47 0 465
Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич ініціює перед депутатами облради питання щодо збільшення фінансування програми, за якою жителі області можуть встановити сонячну електростанцію.

Про це керівник області повідомив на своїй сторінці у FB.

— «Енергія сонця працює на Житомирщині. Сам не очікував на такий попит за програмою компенсації до 20% вартості на сонячні електростанції. Пройшло лише півроку – а на Житомирщині вже працює 35 станцій на енергії сонця. На сесії обласної ради ініціюватиму збільшення фінансування програми – ще на 1 млн. грн до кінця року. Цього буде достатньо, би кожен, хто встановив сонячну електростанцію, отримав до 50 тис. грн компенсації», – написав Ігор Гундич. —

На території Житомирської області вже встановлено 35 сонячних електростанцій. За 9 із них жителі області вже отримали компенсацію з обласного бюджету.

— Ігор Гундич радий, що жителі області вірять у програму і сміливо встановлюють сонячні електростанції: «В результаті мають не лише свою електроенергію для власних потреб, а й «світло на продаж» державі – за зеленим тарифом (+ декілька тисяч гривень щомісяця до сімейного бюджету)», – додає він.

Нагадаємо, що у квітні 2017 року депутати облради підтримали ініціативу Ігоря Гундича щодо відшкодування до 20% на сонячні батареї та електростанції та збільшили фінанасування до 2,5 млн грн.

Жителі Житомирщини можуть отримати відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету – 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Нагляд і безпека в ...

КОМЕНТАРІ