Чернівці підпишуть Меморандум з Антикорупційною ініціативою

Чернівці підпишуть Меморандум з Антикорупційною ініціативою

11.10.17 10:36 0 542
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук та очільниця Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу (EUACI) в Україні Ека Ткешелашвілі 11 жовтня підпишуть Меморандум про співпрацю у впровадженні антикорупційних реформ.

У заході візьмуть участь голова адміністрації EUACI Барбара Джеймс, керівники фракцій у Чернівецькій міській раді.

Меморандум закріплює попередні домовленості між Чернівцями та EUACI з впровадження практик, що сприяють збільшенню рівня відкритості міської влади та підвищенню довіри чернівчан.

У ході реалізації антикорупційної програми буде здійснено аналіз корупційних ризиків у Чернівцях, визначено способи їх подолання, розроблено та впроваджено антикорупційний інструментарій. Ці заходи дозволять підвищити прозорість та підзвітність міської влади перед громадою, розширити можливості для участі громадян у прийнятті рішень та в інших аспектах місцевого управління.

На основі аналізу корупційних ризиків EUACI надасть Чернівцям підтримку у написанні муніципального стратегічного плану розвитку, а також у створені механізмів громадського нагляду для зменшення корупційних ризиків.

Меморандум набирає чинності з дня його підписання та буде діяти до 14 грудня 2019 року.

Окрім Чернівців, EUACI співпрацюватиме ще з 5-ма містами України.

Підписання Меморандуму відбудеться 11 жовтня об 11.00 в Чернівецькій міській раді (каб.202). До участі у заході запрошуються представники ЗМІ, громадські активісти.

Довідково: Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – це найбільша програма підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA). Бюджет ініціативи на три роки становить 15,84 млн. євро (14,5 млн. євро надає Європейський Союз, 1,34 млн. євро – Міністерство закордонних справ Королівства Данія).

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ