На строкову військову службу відправили перших призовників з Тернопільщини

На строкову військову службу відправили перших призовників з Тернопільщини

11.10.17 11:26 0 534
У рамках осінньої призовної кампанії 10 жовтня, з обласного збірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату урочисто відправили юнаків до війська. Перші призовники вирушили до навчальних центрів Збройних Сил України та Національної гвардії у Львівську, Житомирську та Запорізьку області. Разом з рiдними, представниками духовенства та громадськості проводжали тернополян до армії заступник голови Тернопільської ОДА Юрiй Юрик та заступник голови облради Любомир Крупа.

«Цього тижня, 14 жовтня, ми відзначатимемо День Захисника України і 75 років створення Української повстанської армії. Ми повинні пам'ятати про Героїв, які 75 років тому боролися за Україну, адже завдяки їм маємо незалежну країну. Також у нас вже є і сучасні Герої – захисники України на Сході. Тому бажаю, щоб ви присвячували кожен день життя Героям, які поклали своє життя за Україну, за її волю. Пам'ятайте про це і нехай подвиги Героїв надихають вас, додають сили! Військова служба допоможе вам стати справжніми Захисниками України. Ви відчуєте нові моменти військового побратимства, які понесете через ціле життя! Бажаю вам великою любові до України, здоров'я, щастя, щоб всі повернулися з призову з новими емоціями – емоціями патріотизму, любові до України», - звернувся до призовників заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

Тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Тернопільського обласного військкомату полковник Леонід Нечепорук наголосив, що жоден із строковиків не служитиме у районі проведення АТО, а виконуватиме завдання у пунктах постійної дислокації військових частин, які розташовані за сотні кілометрів від місця конфлікту.

«Держава потребує вашої підтримки. Саме ви, молоді та завзяті, маєте стати опорою суспільства, держави та своєї родини і створюєте надійний потенціал підготовлених, професійно свідомих молодих людей, які у будь-який час можуть стати на захист інтересів Вітчизни. Дякую вашим батькам за те, що виховали справжніх захисників і патріотів», – наголосив Леонід Нечепорук.

Впродовж жовтня-листопада, доки триватиме осінній призов, до лав Збройних Сил та інших військових формувань України планується відправити близько 300 тернополян віком від 20 до 27 років.

фото Василя Лабая

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: В Україні ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ