Ломбард: Відкриваємо «золотий бізнес»?

Ломбард: Відкриваємо «золотий бізнес»?

11.10.17 15:02 0 1010

Питання про те, як відкрити ломбард, мучить багатьох. Адже, це стабільний і прибутковий бізнес, не дивлячись на те, що банківські структури зараз розвинені дуже добре. Але багато хто воліє не витрачати час на збір довідок, пошук поручителів і т. д., а просто отримати потрібну суму під заставу своїх прикрас. Це робить ломбарди досить привабливими для населення, особливо в період кризи. Аналітики, що стежать за змінами на ринках, говорять, що ломбардний бізнес зростає в середньому на 100-150 компаній в рік, при чому зростає частка мережевих компаній.

Далі ми поговоримо про те як відкрити таку установу і розповість нам про це співробітник консалтингової компанії "Zarathustra LLC", на сайті якої можна отримати детальну консультацію і фахову допомогу у відкритті власного ломбарду.

Юридична складова

Для того, щоб почати бізнес, потрібно зареєструватися як юридична особа. Вибір організаційно-правової форми створюваного підприємства краще здійснити, проконсультувавшись з юристами. Назву майбутній власник вибирає сам, але є обов'язкове правило: фірмове найменування ломбарду повинно містити слово «ломбард». Ліцензування діяльності ломбардів не передбачене, але після реєстрації необхідно буде стати на спеціальний облік для отримання дозволу на здійснення діяльності з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням.

Місце і устаткування

Ті, хто працює в цій сфері радять відкривати ломбард в спальному районі, ну або на жвавих вулицях міста. Пріоритет віддається все ж спальним районом, виходячи з психології клієнта: чим ближче до дому розташовується потрібна йому установа, тим краще.

Приміщення може бути не великим, цілком можна обійтися 15 - 20 м2. Власники бізнесу рекомендують при можливості викуповувати приміщення у власність. Необхідно буде встановити відеоспостереження, сигналізацію і «тривожну кнопку», можна і охоронця найняти, якщо бюджет дозволяє. У сховищі повинні бути дві вхідні двері і засипний сейф для зберігання застав.

Основне обладнання - це гранично точні ваги і реактиви для визначення проби дорогоцінних металів, детектори золота і діамантів, лупи, пінцети, спеціальне освітлення. Так само знадобиться комп'ютер, спеціальне програмне забезпечення, фіскальний реєстратор.

Персонал

Штат може складатися з двох чоловік, які будуть працювати по змінах. Головне знайти професійних оцінювачів, які зможуть відрізнити підробку від оригінального золотого виробу.

Просування ломбарду

Почніть з того, що зробіть яскраву вивіску, яка б привертала увагу. Розклейте оголошення на зупинках, в громадському транспорті, можна кидати листівки в ящики будинків. Експерти вважають, що вдаватися до дорогої реклами, наприклад, на телебаченні, не варто. Цілком вистачить вище перерахованих заходів, ну а далі спрацює «сарафанне радіо».

Висновки

У перші дні прибутку не буде, але це нормально. Адже прибуток складається повернення кредиту боржником, відсотків за користування кредитом, штрафів за несвоєчасне повернення кредиту та продажу виробів на аукціоні. Так що отримувати віддачу від бізнесу ви почнете не раніше, ніж через місяць.

Експерти кажуть, що головне в цій справі протриматися перший рік і вийти на самоокупність. Якщо це вдалося, то в майбутньому ломбард стане стабільним джерелом доходу для свого власника.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ