9 способів використовувати скло в інтер'єрі

9 способів використовувати скло в інтер'єрі

11.10.17 17:59 0 1533

Сучасні дизайнери люблять скло за його екологічність, практичність і естетичні властивості. Нові технології дозволяють отримати міцне скло найрізноманітніших форм, текстур, кольорів і ступенів прозорості. Скляні елементи в інтер'єрі добре поєднуються з деревом, полімерами, металом. Вони візуально розширюють простір, покращують природне освітлення і надають кімнаті неповторний стиль і лоск. Далі ми розглянемо 9 способів, як використовувати скло в інтер'єрі і розповість нам про них співробітник компанії Glass Construction's, на сайті якої: glass-constructions.od.ua, кожен одесит може замовити собі вироби із загартованого скла.

Стеля-невидимка

Стильним рішенням для сучасних інтер'єрів є підвісна скляна стеля. Для неї використовують дзеркальне або матове скло. Останній з варіантів м'яко і рівномірно розсіює світло від точкових світильників. Але дзеркальні панелі не можна нагрівати більше ніж до 60 0 С. Замість потужних стельових ламп використовуйте різні комбінації з місцевих джерел світла.

Безпечна і практична альтернатива дзеркальному полотну - це міцні декоративні голографічні панелі. Незважаючи на складність установки, скляний дах в приватному будинку подарує масу вражень і велику кількість природного світла. Оптимальний кут для енергонакопичувального даху становить 30-40 градусів.

Почуття невагомості

Підлога зі скла привносить в інтер'єр неповторний колорит, респектабельність і забезпечує хорошу електроізоляцію. Для таких конструкцій використовують загартоване, багатошарове скло - флоат, тому в їх міцності сумніватися не варто. Можна викласти кілька скляних сегментів або віддати перевагу суцільній панелі з різними малюнками, дзеркалом або тонуванням. Підсвічування скляної підлоги - це один з модних трендів.

Шлях до світла

Зі скла можна виготовити не тільки внутрішні, але і вхідні двері. Вони увійшли в моду в XVII столітті та є актуальними по цей день. Прозорі двері і фрамуги наповнюють природним світлом допоміжні приміщення (комори, майстерні, вбиральні). Завдяки фацетному огранюванню світло здатне естетично змінювати поверхню скляного полотна. Піскоструминні малюнки, кольорове рифлення, аплікації, тонування, рельєфні візерунки стануть ефектним декором скляних дверей. Сучасні технології дозволяють дверям світитися і навіть виділяти аромати.

Приховані кордони

У сучасному дизайні скляні перегородки - це справжні фаворити особливо для малогабаритних приміщень. З їх допомогою можна створити єдиний, «перетікаючий» простір, насичений природним світлом. Прозорі стіни візуально розширюють межі, захищаючи при цьому від зайвого шуму, холоду і запахів. Однак скляні перегородки не рекомендується піддавати постійному сонячному світлу. Сховатися від сторонніх очей і додати естетики в інтер'єр допоможуть панелі з матовим, тонованим, срібним або бронзовим покриттями.

Декоративна і функціональна дзеркальна перегородка. Холодний колорит скла зуміють компенсувати «теплі» матеріали: дерево, текстиль, пористий камінь. Популярні в дизайні панно з кольорових блоків, стіни зі скляними вставками і панелі з муранського скла.

Осколки сонця

Орнаментальна або сюжетна композиція з фігурних скляних осколків доречна не тільки на віконному або дверному прорізі, а й на плафонах, абажурах, склепіннях, стінах, предметах інтер'єру. Вітраж може стати вирішальним акцентом в колірній палітрі приміщення, кожен раз по-новому обігруючи природне освітлення. Серед численних видів вітражів найбільш відомі набірний (класичний) і писаний, але не менш ефектні вітражі з муранського скла, дзеркал, з розписом, гравіюванням і з термообробкою (фьюзинг). Сучасні технології не дозволяють осколкам вітражу розсипатися, роблячи його безпечним.

Повітряні замки

Якщо раніше скляні меблі викликали сумніви, то зараз вони стали звичною складовою інтер'єрів західних стилів. Її відрізняє елегантність, вишуканий глянець і особлива «легкість». Зі скла можуть бути виконані столи, комоди, стінки, полиці, тумби... Вони відмінно впишуться практично в будь-який інтер'єр - від бароко до хай-теку.

«Розбите» мистецтво

Модна прикраса сучасних будинків - це мозаїка зі скла. Нею оформляють стіни, підлоги, двері, меблі, сантехніку та предмети інтер'єру. Зі скляних осколків можна зібрати стильний орнамент, сюжетний малюнок з додаванням фотозображення. Незвичайним внутрішнім світлом володіє непрозора «римська» (смальтова) мозаїка. Викладаючи мозаїчні візерунки на стіні або підлозі в техніці «розтяжки» (від темного відтінку до світлого), можна візуально розширити приміщення.

Під призмою світла

Скло - це ідеальний матеріал для джерел штучного освітлення. Воно якнайкраще розсіює світло. Завдяки спеціальним покриттям скляні світильники можуть красиво поєднувати в собі світло і колір. Їх виготовляють з музичного, прозорого, матового скла і навіть із застосуванням техніки золочення. Підбирати світильники потрібно відповідно до загального стилю приміщення.

Прозорі натяки

Спробуйте впустити в будинок дизайнерські аксесуари зі скла: посуд, рами, годинник, квіткові горщики, дверні ручки. Стильним рішенням буде помістити звичні предмети в скляну ємність: свічники, коробки для дрібниць, вази для сухоцвіту. Цілий ряд скляних об'єктів додасть гладкій поверхні незвичайну, легку текстуру. З холодним склом добре поєднуються живі рослини, що пояснює популярність флораріумів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать сервиз?
Наступна новина: Манжеты для тонометров – ...

КОМЕНТАРІ