Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні відвідав Чернігів

Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні відвідав Чернігів

12.10.17 13:06 0 667
В Чернігівській міській раді відбулася робоча зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні Мартіном Хаґстрьомом, який перебуває в Чернігові з ознайомчим візитом. З офіційним гостем зустрівся заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Під час зустрічі сторони обговорили питання можливості розширення співробітництва між двома країнами, питання розвитку міста Чернігова та хід реалізації реформ в Україні.

У вітальному слові Олександр Ломако висловив слова подяки Мартіну Хаґстрьому за потужну підтримку України в питаннях збереження територіальної цілісності та суверенітету України. У 2014 році більше 70% шведів заявили про необхідність надати Україні економічну й політичну підтримку, навіть ризикуючи спровокувати конфлікт з Росією.

- Ми дуже вдячні шведському народу, який всі ці роки залишається великим другом України. Швеція - шостий за обсягом донор гуманітарної допомоги Україні. З 2005 року обсяги шведської допомоги Україні постійно зростали, досягнувши свого піку в 2009 (36,3 млн доларів) і в 2011 (41,7 млн ​​доларів). Це досить серйозна цифра. Зараз важливе місце в діяльності Швеції займає підтримка правозахисних організацій в Україні. Швеція виділяє значні ресурси на підтримку проектів щодо посилення потенціалу та стійкості неурядових організацій. Ще один пріоритетний напрямок шведської допомоги – децентралізація – сказав Олександр Ломако.

У ході спілкування заступник міського голови зазначив, що загалом Україна і досі залишається для шведів маловідомою країною. Він хотів би вплинути на цю ситуацію і розповісти про те, що Чернігів - це прекрасне сучасне місто з багатою давньою історією, потужним рекреаційним і туристичним потенціалом:

- Ми також європейське місто, європейська держава. Наш шлях на інтеграцію з європейською сім'єю - чіткий та однозначний. Перспективні відносини між українським та шведським народами і урядами. Буде цікаво вивчити й досвід Швеції, особливо в руслі децентралізації. Ми відкриті для шведських інвесторів у Чернігові в будь-яких напрямках. Готові допомогти та підтримати будь-яке шведське підприємство чи підприємця, який забажає проінвестувати будь-яку суму коштів для створення бізнесу в нашому місті. Міська влада для цього відкрита і готова надавати максимальну допомогу.

Після зустрічі начальник Управління стратегічного розвитку міста Чернігівської міської ради Борис Атрощенко провів для Мартіна Хаґстрьома ознайомчу екскурсію історичними місцями Чернігова.

Довідково:

Мартін Хаґстрьом є Послом Швеції в Україні. Прибув до Києва у вересні 2016 року. Пан Хаґстрьом є кадровим дипломатом. Він працював Послом з питань Східного партнерства в Міністерстві закордонних справ Швеції у 2013-2016рр. До цього був керівником відділу Східної Європи Міністерства закордонних справ Швеції у 2010-2013рр. Раніше працював у різних дипломатичних установах, зокрема, в Постійному представництві Швеції в Європейському Союзі та в Генеральному консульстві Швеції в Санкт-Петербурзі. Перед тим, як приступити до роботи у дипломатичній службі, Посол Хаґстрьом зробив кар'єру журналіста.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ