Чернігівводоканал: встановлення приладів обліку

Чернігівводоканал: встановлення приладів обліку

12.10.17 09:30 0 492
Зі зростанням тарифів на комунальні послуги впродовж останніх років відбувається масове встановлення лічильників споживачами з метою економії та більш раціонального споживання води, що призводить до постійного скорочення обсягів реалізації послуг населенню. Але завдяки покращенню діяльності служби по роботі з клієнтами та посиленню контролю за обсягами надання послуг КП "Чернігівводоканал" вдалося вперше за останні роки досягти збільшення реалізації та суттєво скоротити відсоток втрат (до 16% , при тому що протягом останніх 10 років втрати складали від 21 до 26%).

Про це розповів директор КП "Чернігівводоканал" Сергій Малявко 10 жовтня на розширеній нараді Чернігівського міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

З 2 серпня 2017 року вступив у дію Закон України «Про комерційних обік теплової енергії та водоспоживання», який має на меті перехід до загальноєвропейської практики, основною тезою якої є те, що «всі послуги (в тому числі й водопостачання), що ввійшли в будинок мають бути оплачені».

У разі, якщо не всі квартири у будинку оснащені квартирними приладами обліку, то різниця між показаннями загальнобудинкового лічильника та сумою показань за квартирними лічильниками буде розподілена між споживачами, приміщення яких не оснащені квартирними лічильниками.

Для підтримки соціально незахищених верств населення (які отримують субсидії) 15 лютого 2017 року виконавчим комітетом прийнята «Програма встановлення засобів обліку гарячого та холодного водопостачання мешканцям м. Чернігова на 2017-2020 роки». На сьогоднішній день прийнято 1735 заяв на встановлення 3,5 тис. лічильників холодної та гарячої води. З них 400 лічильників вже встановлені, решта – будуть встановлені до кінця 2017 року (всього по програмі 22 793 ліч., 2017 р. - 4 тис., 2018 р.– 6 тис., 2019 – 5,6 тис., 2020 -решта)

Всі бажаючі власники квартир, які отримують субсидії, можуть звернутися до абонентського відділу Чернігівводоканалу та встановити лічильники безкоштовно.

На підставі цього ж закону витрати на повірку квартирних приладів обліку мають оплачуватись споживачами окремо.

14 вересня на засіданні НКРЕКП схвалено проект постанови, яким зі структури тарифів виключено ці витрати, в результаті чого тарифи на централізоване і холодне водопостачання/водовідведення зменшаться на 0,3%, та 1,5% відповідно.

Теплопостачальні підприємства мають розраховуватись за холодну воду також за приладами обліку, встановленим на теплопунктах.

Читайте також:

Чернігівводоканал: характеристика системи водопостачання та водовідведення

Чернігівводоканал: підприємство подолало безгосподарність і стало прибутковим

Чернігівводоканал: вже погашено 25% зарубіжного кредиту

Чернігівводоканал: інвестиційні програми будуть виконані в повному обсязі

За матеріалами КП "Чернігівводоканал"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ