Чернігівводоканал: характеристика системи водопостачання та водовідведення

Чернігівводоканал: характеристика системи водопостачання та водовідведення

12.10.17 11:34 0 726
У Чернігові КП «Чернігівводоканал» є надавачем послуг з водопостачання та водовідведення. Підприємство має 109 артезіанських свердловин, з них 66 - в робочому стані. Загальна потужність свердловин складає 113,2 тис. м3/добу при середньодобовій подачі в мережу 48,1 тис. м3 / добу. Про це розповів директор підприємства Сергій Малявко 10 жовтня на розширеній нараді під керівництвом Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка.

За словами Сергія Малявка, у Чернігові працює 5 насосних станцій водопроводу другого підйому та 33 насосні станції третього підйому, одна станція знезалізнення на ВНС №5 (Хімволокно).

На підприємстві налічується 17 насосних станцій каналізації загальною потужністю 140,5 тис. м3 / добу. Каналізаційні очисні споруди при проектній потужності 94 тис. м3 / добу зараз пропускають 46 тис. м3 / добу.

Стоки проходять механічну, біологічну очистку та доочищення в біоставках. Технологія обробки осаду – зневоднення на мулових майданчиках.

В загальному обсязі реалізації послуг водопостачання 85% займає населення, бюджет – 6%, промисловість – 9 %.

На даний час більше 37% в структурі нарахувань за надані населенню послуги займають пільги та субсидії, надходження яких підприємство отримує у безготівковій формі (у вигляді взаємозаліку за ел.енергію).

До того ж в результаті несвоєчасної компенсації підприємству витрат за надані послуги заборгованість по пільгам та субсидіям зростає.

У структурі водопостачання за категоріями споживачів спостерігається зменшення водоспоживання по населенню та збільшення обсягів реалізації по іншим категоріям.

Читайте також:

Чернігівводоканал: встановлення приладів обліку

Чернігівводоканал: підприємство подолало безгосподарність і стало прибутковим

Чернігівводоканал: вже погашено 25% зарубіжного кредиту

Чернігівводоканал: інвестиційні програми будуть виконані в повному обсязі

За матеріалами КП «Чернігівводоканал»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Экономим на покупке ...
Наступна новина: GPS-навигаторы для авто: ...

КОМЕНТАРІ