В Житомирській області на Нацраді ОСББ Геннадій Зубко розповів про напрямки реформування житлово-комунальної сфери

В Житомирській області на Нацраді ОСББ Геннадій Зубко розповів про напрямки реформування житлово-комунальної сфери

12.10.17 08:40 0 480
Кількість ОСББ щороку суттєво зростає. На перше жовтня 2017 року в Україні вже зареєстровано 27 420 ОСББ. Рушійною силою формування і об'єднання співвласників будинку є голови ОСББ, які окрім управлінських функцій, впроваджують державну політику і якісні послуги для своїх громадян.

Про це під час засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

— «На моє переконання, реформування житлово-комунальної сфери повинно відбуватися в декількох напрямках одночасно. З одного боку, ми повинні сформувати інститут відповідального власника і прийняти необхідні закони. Другий напрямок – реформувати житлово-комунальне господарство, а саме всі послуги, що є в монополій: на тепло- і водопостачання, водовідведення, питання благоустрою і ремонту житлового фонду», - наголосив Геннадій Зубко.

За словами Віце-прем'єра, держава формує політику у сфері ЖКГ для повноцінного функціонування ОСББ, створюючи необхідні механізми. Вже прийнята необхідна законодавча база: ЗУ «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», ЗУ «Про енергетичну ефективність будівель», ЗУ «Про Фонд енергоефективності», чекає на голосування ЗУ «Про ЖКП».

— «Ключові закони працюють в першу чергу на ОСББ. На ми практично сформували законодавчо маршрутну карту для ОСББ з впровадження енергоефективності. Зі стартом Фонду енергоефективності, саме ОСББ будуть основними клієнтами Фонду», - наголосив урядовець.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зi східного фронту ...
Наступна новина: ГРАФІК ВИЇЗНИХ ПРИЙОМІВ ...

КОМЕНТАРІ