В Житомирській області розповіли як встановити сонячну електростанцію і отримати до 50 тис. грн компенсації

В Житомирській області розповіли як встановити сонячну електростанцію і отримати до 50 тис. грн компенсації

13.10.17 11:33 0 689
Кожен, хто встановив сонячну електростанцію, може отримати відшкодування у розмірі до 50 тис. гривень з обласного бюджету. Вже 9 жителів Житомирщини отримали відшкодування, а на території області встановлено 35 електростанцій.

Отримати компенсацію можна у розмірі 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

За ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича на сесії обласної ради депутати розглянуть питання збільшення фінансування програми із встановлення сонячних електростанції. Для того, аби більше людей отримали кошти за обладнання, голова ОДА пропонує виділити додаткові 1 млн грн для програми.

Щоб отримати відшкодування, необхідно вибрати потрібне обладнання у постачальника, взяти на нього рахунок-фактуру та завітати до будь-якого державного банку (Укрексімбанк, Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк) і взяти кредит на встановлення систем сонячного теплопостачання. Після цього потрібно купити обладнання та встановити його та підтвердити факт встановлення в Обленерго. Далі банк передає всі відомості про позичальника обласній комісії, яка приймає рішення та повідомляє банк.

В середньому на будинок 60 кв.м. встановлення сонячних батарей та обладнання до нього коштуватиме від 230 до 250 тис. грн.

ПЕРЕЛІК обладнання і матеріалів, на які надається компенсація:

* фотоелектричні панелі (сонячні панелі);

* контролер заряду;

* інвертор;

* акумулятор;

* система кріплень сонячних панелей на даху;

* кабель та конектори для фотоелектричних систем;

* щит електричний для приєднання сонячних панелей до інвертора;

* захисне та комутаційне обладнання для системи;

* прилади обліку електроенергії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі розпочався ...
Наступна новина: У Чернігові відзначають ...

КОМЕНТАРІ