Чернігів відзначає День захисника України

Чернігів відзначає День захисника України

14.10.17 08:01 0 622
У Чернігові 13 жовтня, відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України. В цей день вшановують всіх, хто стоїть на захисті незалежності та територіальної цілісності нашої країни, військових традицій Українського народу. Це свято кадрових військових, добровольців, волонтерів, капеланів, патріотів.

Крім того, День захисника - це свято, яке поєднує українські військові традиції княжих і козацьких часів, Української державності 1917-1921 років, боротьби з нацизмом в роки Другої світової війни, визвольні змагання УПА та сучасність. Саме цього року Україна відзначає 100 річчя Української революції та початку організації українського війська - армії УНР і 75-ти річчя від початку формування Української повстанської армії.

В урочистій церемонії покладання квітів до меморіальних стел Героям Небесної сотні, загиблим в зоні АТО військовослужбовцям Чернігівщини та братської могили воїнів, що загинули в роки Другої світової війни у боях за Чернігів, взяли участь керівники області та міста. Захід відбувся також за участю військових, представників силових структур, ветеранів Другої світової війни, учасників АТО, представників ветеранських організацій, органів державної влади, місцевого самоврядування, установ, підприємств, релігійних та громадських організацій, а також громадськість міста.

Всі присутні вшанували пам'ять всіх полеглих за свободу і незалежність України Хвилиною Мовчання. Духовий оркестр обласного філармонійного центру виконав Державний Гімн України, салютна група здійснила військовий салют.

Після цього учасники пройшли до Чернігівського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка, де відбулися урочисті збори та святковий концерт, присвячений Дню захисника України.

Завтра, 14 жовтня, об 11 годині відбудеться також урочисте покладання квітів до пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України». А зранку в Катерининській церкві - святкове богослужіння до свята Покрови, Дня Українського козацтва, дня початку формування Української повстанської армії та Дня захисника України.

Крім того, у місті пройдуть такі заходи: тематичні виставки та експозиції в Кіно-культурному молодіжному центрі, в усіх бібліотечних та музейних закладах. А в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм о 19 годині - концерт академічного народного хору.

Читайте також:

У Чернігові військовим вручили відзнаки з нагоди Дня захисника України

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відомий чернівецький ...
Наступна новина: Прокуратура відстоює ...

КОМЕНТАРІ