Тургід по Білорусі: Чим зайнятися?

Тургід по Білорусі: Чим зайнятися?

15.10.17 13:00 0 1201

Напевно ви не знайдете жодну людину в світі яка б не любила подорожувати. Потяг до цього, безумовно, цікавого заняття має кожен. Комусь подобаються гори, дехто шаленіє від моря, а комусь по душі і прогулянка до лісу. Сьогодні ж ми поговоримо про таку европейську країну, як Білорусія, природні багатства якої щорічно манять сюди сотні тисяч туристів. Давайте розгляєнемо основні визначні міста цієї країни і розповість нам про них головний редактор порталу http://travel-happyland.ru, на якому можна прочитати останні новини туризму.

Більшість міст Білорусі почали з'являтися ще в 8 - 10 століттях, тому сьогодні в кожному місті неодмінно знайдеться безліч цікавих історичних пам'яток, знакових місць і музеїв, які розповідають про минуле країни.

Мінськ

Найбільше культурних закладів і пам'яток можна побачити в столиці країни - Мінську. У числі історичних місць варто виділити:

  1. Троїцьке передмістя;
  2. Колегіум єзуїтів;
  3. кальварійських костел;
  4. церкву Марії Магдалини;
  5. церкву Олександра Невського;
  6. костел Пресвятої Трійці;
  7. Кафедральний собор Святого Духа;
  8. Будинок масонів;
  9. Піщаловский замок;
  10. і комплекс Лошицької садиби.

Кожен з меморіалів був зведений на честь пам'ятної історичної події, церкви і собори зберігають безцінні ікони і реліквії, так що екскурсія до кожного з перерахованих місць обіцяє бути захоплюючою і пізнавальною. Серед музеїв найбільш цікаві:

  • Білоруський Національний музей історії і культури;
  • музей Я. Купали;
  • Білоруський Державний Художній музей;
  • Музей стародавнього мистецтва;
  • Музей історії Великої Вітчизняної війни;
  • Музей народної архітектури і побуту;
  • і Музей каменів в Уруччі.

Заславль

Одна тільки культурна програма Мінська може вразити своєю різноманітністю, але крім столиці своїми визначними місцями може похвалитися старовинне місто Заславль. У ньому розташований Історико-культурний заповідник, на території якого представлені чудові церкви, замки, фортеці та укріплювальні споруди, що відносяться до 15 - 17 століть. Неодмінно варто відвідати:

  1. Спасо-Преображенську церкву;
  2. етнографічний комплекс "Млин";
  3. Музей музичних інструментів;
  4. і костел Діви Марії.

Несвіж

Ще одне цікаве місто - Несвіж, головною визначною пам'яткою якого став Несвижский палацово-замковий комплекс. Цей архітектурний ансамбль був зведений в кінці 18 століття за проектом італійського архітектора Джованні Бернардоні. Своєю пишністю замок затьмарив багато відомих в той час палаців, він був справжньою неприступної фортецею, оточеною потужними стінами і системою водойм.

Хатинь

Також на увагу заслуговує село Хатинь, трагічна історія якого вразила весь світ. У 1943 році поселення було спалене нацистами, загинули всі 149 жителів, в пам'ять про яких на території Хатині був зведений масштабний меморіальний комплекс, який отримав назву "Нескорена людина".

У числі екскурсійних пунктів популярністю користуються також і такі міста, як:

  1. Могилів;
  2. Брест;
  3. Гродно;
  4. Бобруйськ;
  5. і Вітебськ.

Тепер ви знаєте, які місця варто відвідати в Білорусії, щоб бути у захваті від її незрівнянної краси.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Матрасы Sleep&Fly: приятный ...

КОМЕНТАРІ