Опорно-столбчатий фундамент для будинку: Основні переваги

Опорно-столбчатий фундамент для будинку: Основні переваги

16.10.17 15:33 0 1099

Опорно-столбчатий - це вид фундаменту, що представляє собою систему стовпів (бетонних, металевих, брусових), на яких розташовується будинок, а навантаження на грунт передаються безпосередньо через столби. Конфігурація подібного фундаменту може бути різною, це визначається типом будівлі. Кількість опор варіюється залежно від навантаження.

Конструкція може бути монолітною, в такому випадку для її виготовлення використовується армований бетон високої міцності, а також збірною, в цьому випадку використовуються блоки, камень. Більш детально, прочитати про будівництво опорно-стовпчастого фундаменту можна на сайті http://samostroy74.ru.

Найкраще такий фундамент підходить для дерев'яних будинків, бань та невеликих будівель. Але при певних умовах така основа допустим і для будинків з бруса. Крім того, треба враховувати, що планувати в будівлі підвал, погреб або підземний гараж на такому фундаменті не можна.

Глибина закладки визначається температурою промерзування грунтів і їх типом. Висота фундамента варіюється від 40 сантиметрів (мілкозаглиблений) до 50 сантиметрів нижче промерзання (заглиблений).

Опорно-столбчатий фундамент рекомендований для піщаних і супіщаних грунтів. На глинистих грунтах, насищенних вологістю, на просадних породах таку конструкцію потрібно зводити з великою обережністю, прийнявши цілий комплекс спеціальних заходів.

Переваги опорно-столбчатого фундаменту:

  • Надійність і довговічність;
  • Зведення на будь-якому ландшафті;
  • Невисока вартість (нижче інших фундаментів в 2-3 рази);
  • Будівництво без проведення підготовчої роботи;
  • Мінімальне застосування гідроізоляційних робіт;
  • Для зведення цього виду фундаменту не потрібні особливі знання.

Трішки про будівництво опорно-столбчатого фундамента

Найчастіше для виготовлення фундаменту на стовпах застосовують бетонні блоки, зазвичай по 4 шт в кожній точці опори. Самі ж опори розташовані в кутах будівлі, на стінах, додатково - в місцях найбільшого навантаження. Зверху блоків роблять гідроізоляцію з настилу двох шарів рубероїду, в якості подушки під опори використовується підсипка із піска та гравію. Такі фундаменти використовують під легкі будівлі, невеликого розміру.

Для більш важких конструкцій система опорних постів об'єднується з ростверком, який може знаходитися як над землею, так і бути заглубленним. Зручний і економічний спосіб виведення такого фундаменту - це використання металевих труб або бетонних свай. В цьому випадку під опори буряться свердловини, в які засипається пісок, на цементну подушку поміщається чашка, потім отвір заливається цементом.

Якщо використовуються блоки, то необхідно накрити їх водонепроникною прокладкою. А безпосередньо перед закладкою також варто підготувати піщану подушку. Блоки ставляться на розчин. Перед будівництвом фундаменту будинку на них кладеться рубероїд. Він не тільки захищає його, але і оберігає від гниття стіни, якщо ті зроблені з дерева.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: С чем носить такой ...

КОМЕНТАРІ