5 причин ходити в басейн

5 причин ходити в басейн

17.10.17 16:04 0 1087

Плавання - це один з улюблених видів відпочинку не тільки у спортсменів. Воно приносить значну користь. Перевагою плавання є те, що займатися ним можна в будь-якому віці. Купаючись в річці влітку і регулярно відвідуючи басейн в іншу пору року можна поліпшити загальний стан організму, зміцнити судини, імунну та нервову систему.

Під час плавання задіюються всі важливі групи м'язів, що призводить до зміцнення м'язів живота, спини, сідниць, ніг і грудей, плюс розробляються суглоби. Про те, навіщо потрібно ходити в басейни і які ще переваги має плавання поговоримо далі.

Зміцнення імунітету

Для того, щоб зміцнити наш імунітет необхідно регулярно тренувати і гартувати тіло. Відвідування басейну є відмінною можливістю це зробити. Загартування плаванням дозволяє організму:

  • краще чинити опір хворобам;
  • стимулює обмін речовин;
  • покращує апетит;
  • активізує всі ресурси організму;
  • підвищує розумову і фізичну активність.

Проте, потрібно пам'ятати, що максимальний позитивний ефект досягається регулярністю і поступовим збільшенням тривалості водних процедур.

Хороший апетит, здоровий сон і нормальне травлення

Будь-які вправи і навіть просте перебування у воді приносить приємну втому і сприяє підвищенню апетиту. Завдяки активному руху ніг у воді поліпшується перистальтика кишечника. Регулярне заняття в басейні для дітей збільшує тривалість сну і рятує від безсоння.

Користь для серцево-судинної системи

Розумні навантаження під час перебування у воді благотворно впливають на серцево-судинну систему. Регулярні фізичні вправи в басейні сприяють:

  1. зниженню систолічного тиску;
  2. підвищують еластичність судин.

Користь заключається ще і в тому, що частота пульсу у плавців знижується, а разом з ним і загроза гіпертонії.

Турбота про дихальну систему

Плавання і вправи у воді забезпечують нормальну циркуляцію кисню в периферичних областях легень. Це призводить до збільшення обсягу легень, а також розширення та підвищення гнучкості грудної клітини. Виробляється найбільш оптимальний для організму ритм дихання.

Зниження ваги

Ті, хто прагнуть схуднути, розуміють навіщо потрібно ходити в басейн, адже плавання спалює значну кількість калорій і дозволяє боротися з целюлітом. Водні процедури:

  • стимулюють і активізують процес обміну речовин;
  • нормалізують загальний фізичний стан організму.

Правильно обраний стиль, тривалість та інтенсивність плавання допоможуть схуднути, відновити м'язи або позбавитися від стресів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке ДНК тест на зраду?
Наступна новина: Підробіток для пенсіонера: ...

КОМЕНТАРІ